Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Frankfurt nyerte az elhalasztott mérkőzést! – Videóval

Mindkét gárdának komoly szüksége volt a pontokra, hisz a kiesés szele fenyegeti őket. A 24. fordulóból elhalasztott meccset végül az Eintracht Frankfurt nyerte meg a második félidei játékának köszönhetően.

Óvatosan kezdett mindkét együttes. Érződött, hogy ezen a kiesési rangadón egyik fél sem szeretne hátrányba kerülni, így inkább a stabil védekezésre törekedtek. Az első komoly védést Pavlenka mutatta be a 11. perc végén Silva lövése után. Ezt követően a 15. minutumban Klaassen löketénél kellett nagyot nyújtoznia Trappnak. A következő nagyobb helyzet is a Werder előtt adódott, de Selke helyzetét is fogta a Frankfurt hálóőre. A két gárda inkább a játék tördelésére törekedett, mint az ellenfél kapujának veszélyeztetésére. Az első félidőben a Werder próbálkozott többet, de nehezen tudták feltörni a vendégek védelmét.

A második játékrészben kissé aktívabbá vált a Frankfurt. Ezt az aktivitást a 61. percben gól koronázta meg. Kostic beadását André Silva bólintotta a hálóba, 0-1! 10 perccel később Gacinovic növelhette volna az előnyt, ám elhibázta a ziccerét. A 81. minutumban aztán sikerült végleg eldönteni a találkozót. A szögletből érkező beadást Dost csúsztatta meg, a csereként éppen beálló Ilsanker pedig első labdaérintéséből gólt szerzett, 0-2! Hiába próbálta felrázni csapatát Florian Kohfeldt, a második félidőben nem tudott ritmust váltani a Bremen. A 90. percben újabb gólt hoztak össze a Frankfurt cseréi. De Guzmán tekerte be a szabadrúgást, Ilsanker pedig ezúttal fejjel vette be Pavlenka portáját, 0-3! A második félidőben a Frankfurt érvényesíteni tudta az akaratát, ami alapján teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sikerüknek köszönhetően már 8 ponttal eltávolodtak az osztályozós helyen lévő Düsseldorf csapatától.

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 0-3 (0-0)
Helyszín
: Weserstadion Játékvezető: Patrick Ittrich
Gólszerzők: – ill. Silva (61.), Ilsanker (81., 90.)
Sárga: Bartels (3.), Veljkovic (87.) ill. Hinteregger (14.)
Kiállítás: – ill. –

Werder Bremen: Pavlenka – Friedl (Augustinsson 76.), Moisander, Veljkovic, Gebre Selassie – Klaassen, Vogt (Woltemade 83.), M. Eggestein, Bartels (Rashica 61.) – Selke (Sargent 61.), Osako (Bittencourt 76.) Vezetőedző: Florian Kohfeldt

Eintracht Frankfurt: Trapp – Hinteregger, Hasebe, Abraham, – Kostic, Rode (Ilsanker 81.). Kohr, Toure – Gacinovic (de Guzmán 88.), Kamada (Sow 77.), Silva (Dost 77.)  Vezetőedző: Adi Hutter

 

A mérkőzés összefoglalója: Hamarosan…

A bajnokság állása: