Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Athletic Bilbaónál kitüntetik Ryan Giggset

A Manchester United legendáját, Ryan Giggset az Athletic Bilbao tünteti ki klubhűsége miatt.

Az Athletic Bilbao korábban létrehozott egy díjat, amelyet olyan játékosoknak ítél oda, akik egész pályafutásukat egyetlen klubnál töltötték. Ezzel fogják díjazni a a Manchester United legendás walesi futballistáját, Ryan Giggset is. A baszk klubnál komoly hagyománya van a klubhűségnek, amelyet szurkolói is elismernek, így például a korábbi középpályást felállva tapsolta a San Mamés közönsége, amikor 2012-ben a két csapat Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján lecserélték. Az Athletic Bilbao közleménye szerint Giggs a stadionban veszi majd át az elismerést, azt követően, hogy a koronavírus-járvány után lehetőség lesz a látogatásra.

A korábbi walesi középpályás 1987-ben került az angol klub utánpótlásába, a felnőttek között pedig 1991-ben mutatkozott be és egészen 2014-es visszavonulásáig az MU-ban játszott, ahol később edzőként is dolgozott. A karrierje alatt összesen 963 mérkőzésen lépett pályára, 13 bajnoki címet, négy-négy FA- és Ligakupát, valamint két Bajnokok Ligája-trófeát nyert a Vörös Ördögökkel, ezzel minden idők legeredményesebb brit labdarúgójának számít.

A 2015-ben létrehozott díjat először Matthew Le Tissier (Southampton) kapta, majd Paolo Maldini (AC Milan), Sepp Maier (Bayern München), Carles Puyol (Barcelona), Malin Moström (Umea IK) és Billy McNeill (Celtic Glasgow) nyert. Utóbbi helyett tavaly májusban lánya és egykori csapattársa, John Clark vette át a díjat, ugyanis a skótok legendája három héttel korábban hunyt el.