Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: visszavennék fiatal védőjüket, de a City nem hagyja

Az FC Barcelona szeretné visszacsábítani saját nevelésű játékosát, akit három éve bagóért adott el a Manchester City-nek. Most, hogy a játékos már a PL-ben játszik, mégis kéne nekik.

2017 nyarán még a Barca U16-os csapatából szerezte meg Eric Garciát a Manchester City 1,7 millió euróért. A védőről már akkor úgy hírlett, hogy korosztályának egyik legnagyobb tehetsége és az egész La Masia legtehetségesebb játékosai közé tartozott. Ám mivel a katalánok az utóbbi években nem szívesen adnak lehetőséget a saját neveléseiknek a felnőtt csapatban, Garcia inkább Angliában próbált szerencsét.

A City akadémiája az egyik legjobb Európában. Az U18-as csapatban 25 meccset kapott, majd az U23-ban további 16-ot tett hozzá ehhez – plusz 9 találkozó az Ifjúsági Bajnokok Ligájában. Az áttörést azonban ez a szezon hozta meg számára, hiszen szeptemberben debütált a felnőttek között Pep Guardiola irányítása alatt és bemutatkozott a BL-ben – összesen 6 bajnoki és egy kupameccs áll a neve mellett. Egyre inkább támaszkodnak most rá Manchesterben és valóban úgy tűnik, nagy jövő előtt áll a még mindig csak 19 éves belső védő.

Erig Garcia szerződése 2022 nyarán jár majd le, amit a Ctiy-nél szeretnének is majd hamarosan meghosszabbítani. Ennek az egyik legfőbb oka, hogy idő közben a Barcelona visszakerült a képbe: hazacsábítanák korábbi játékosukat. Az angol sajtó szerint hamarosan el is kezdhetik majd felvenni a kapcsolatot és megindítani az offenzívát a tehetséges védőért, akit az angolok is magukhoz láncolnának.