Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: virtuális közönség előtt játszhatják a mérkőzéseket

Jövő héten folytatódik a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett spanyol bajnokság, azaz a La Liga, de még egy jó ideig zárt kapuk mögött. Hogy így is maradjon némi hangulat a stadionokban, a liga egy forradalmi újítást vezetne be.

Nézők nélkül folytatódik a La Liga június 11-én a Sevilla-Betis párharccal, de a bajnokság jelenleg is azon dolgozik, hogy így is megmaradjon a hangulat az üres stadionokban, és ezzel is élvezhetőbbé tegyék a mérkőzéseket. A liga emiatt a Mediapro’s 3D technológia használatán gondolkodik, aminek a segítségével egy virtuális közönség képével és hangjával töltené fel az üres lelátókat.

A mérkőzések nagy részét továbbra is a főkamera veszi fel, ami úgy mutatja a pályát, ahogy eddig is megszoktuk. Emellett vannak még kiegészítő kamerák is a pálya szélén, amelyek használata eddig tiltott volt, de ezek segítségével most a műsorszolgáltatók egy olyan rendszert állíthatnak fel, amellyel a lelátókon valódi mozgást láthatunk, amit a FIFA20 játékból használnak fel. Emellé játsszák le a közönség hangját is, amit korábbi mérkőzéseken rögzítettek, és követni fogja a játék történéseit.

A műsorszolgáltatók így két párhuzamos felvételt is közvetíthetnek egyszerre: az egyiken a mérkőzést láthatjuk az üres stadionban, a másikon pedig egy virtuális közönséggel és hangokkal.

A La Liga klubjai szerdán ülnek össze megbeszélni a részleteket, és el is kezdik betelepíteni a szükséges technológiát a stadionokba.