Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem nyertek, ezért saját szurkolóik támadtak a Benfica csapatbuszára – videóval

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában óriási meglepetésre a Benfica 0-0-s döntetlent játszott a jóval esélytelenebbnek tartott Tondelával. Mivel a Porto vereséget szenvedett szerdán, így feljött a tabella első helyére a 37-szeres bajnok, de a döntetlennel a lisszaboni gárda elmulasztotta annak a lehetőségét, hogy egyedül álljon a tabella élén, így jelenleg az FC Portóval azonos pontszámmal vezeti a bajnokságot kilenc fordulóval a vége előtt.

Az eset csütörtök este történt, azt követően, hogy a Benfica lejátszotta első bajnokiját a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítése után. A csapat a Tondella elleni gól nélküli döntetlent követően utazott vissza az edzőközpontba, amikor megtámadták a buszt. Portugáliai beszámolók szerint a kövekkel betört ablakok többeket is megsebesítették, emiatt Bruno Lange vezetőedző, valamint a játékosok közül a német Julian Weigl, illetve a szerb Andrija Zivkovic is megsérült, ezért őket kórházba kellett szállítani.

Portugáliában nem először támadnak a szurkolók saját csapatukra. 2018-ban 50 maszkos drukker betört a Sporting edzőközpontjába, majd megtámadták a játékosokat és az edzői stábot. A Sporting holland csatárát, Bas Dostot úgy fejbe vágták az ultrák, hogy több öltéssel kellett összevarrni a sebét. A támadás után a csapat meghatározó játékosai közül többen is távoztak, így William Carvalho, Gelson Martins, Bas Dost és Jorge Jesus edző is elhagyta a Sportingot.

Az első videón a busz sérüléseiről készült felvételek láthatóak, a másodikon pedig azok szerepelnek, akiket a támadással gyanúsítanak: