Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi lesz Javi Martínez sorsa?

Egy év van hátra Javi Martínez szerződéséből a Bayern Münchennél. A Világ- és Európa-bajnok játékos előtt több opció is áll pályafutása folytatását illetően.

Martínez 2012 nyarán érkezett a bajor sztárcsapathoz 40 millió euró ellenében. 233 mérkőzést játszott eddig a müncheni csapat színeiben, amellyel többek között 7 bajnoki címet, 4 Német Kupát és 1 BL trófeát is nyert. Az utóbbi időszakban azonban egyre kisebb szerep jut a spanyol játékos számára. A védőként és középpályásként is bevethető futballista a koronavírus-járványt követő újraindulás óta mindössze 3 percet kapott a Dortmund elleni rangadón időhúzó csereként. Most Martínez szólalt meg a jövőjével kapcsolatban a Marcának:

Le kell ülnöm, hogy tárgyaljak a Bayernnel a jövőt illetően, hiszen egy év múlva lejár a szerződésem. Ha távoznom kell, akkor semmilyen eshetőséget nem zárok ki, nyitott vagyok mindenre. Talán legjobban az Egyesült Államok, Ausztrália vagy Spanyolország vonz. Úgy érzem, hogy van még bennem pár jó év. 6 csodás esztendőt töltöttem Bilbaóban, a visszatérés lehetősége szintén nincs kizárva.

A 31 eszendős játékos ebben a szezonban összesen 19 mérkőzésen kapott szerepet, amelyeken 900 perc jutott neki. Piaci értékét a transfermarkt 13 millió euróra becsüli.