Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

van der Sar: Nem fogjuk olcsóbban elengedni a játékosokat!

A koronavírus-járvány a játékosok értékét és a csapatok gazdasági helyzetét is visszavetette. Edwin van der Sar, az Ajax sportigazgatója ennek ellenére sem adná el olcsóbban játékosait.

Az Ajax az utóbbi években ismét jó teljesítménnyel rukkolt elő a nemzetközi porondon is. Tavaly hazájukban duplázni tudtak, valamint a Bajnokok Ligájában is az elődöntőig jutottak. Az idei formájukon természetesen érződik Frenkie de Jong és De Ligt elvesztése, hiszen szerényebb teljesítményre voltak képesek minden téren.

A következő szezont már nem náluk kezdi meg Hakim Ziyech sem, aki a Chelseahez csatlakozik, valmint Van de Beeket is ostromolja a Manchester United és a Real Madrid együttese. Rajtuk kívül pedig Tagliafico és André Onana is kifejezte már távozási szándékát. A klub sportigazgatója, Edwin Van der Sar kijelentette, hogy a koronavírus-járvány ellenére sem fogja olcsóbban elengedni játékosait:

Tisztában vagyunk vele, hogy az ide érkező játékosok pár év után egy nagyobb csapatban szeretnének játszani, de ez csak megfelelő ajánlat esetén történhet meg. Mindig lesznek olyan együttesek, amelyek egy-egy krízisből is hasznot tudnak húzni, de úgy gondolom, hogy szerencsések vagyunk, hála a jó pénzügyi helyzetünknek. Ezáltal nem vagyunk ráutalva arra, hogy elengedjük legnagyobb értékeinket. Természetesen egy bizonyos ár felett hajlandóak vagyunk megválni tőlük, hiszen megegyeztünk velük, de nem fogunk kiárusítást tartani a jelenlegi helyzetben. Elsősorban azt szeretnénk, hogy a csapatnál maradjanak és a mi sikereinkért küzdjenek.