Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubrekordot döntött a Napoli támadója

Az Olasz Kupa szombati esti elődöntőjében a Napoli egyetlen találata nem csak finálét ért a csapat számára, de a dél-olasz klub örökös góllövőlistájának élén is változást eredményezett…

Az Inter elleni, hazai 1-1-es döntetlennel a Napoli csapata bejutott a Juventus elleni Coppa Italia fináléba, miközben a csapat egyetlen gólját szerző Dries Mertens saját maga 122. gólját szerezte a klub színeiben, melyre korábban soha senki nem volt képes.

Az eddigi rekordot a tavaly Kínába szerződő Marek Hamsík tartotta 520 pályára lépés alatt 121 találattal, a rutinos belga gólgyárosnak a klubcsúcs megdöntéséhez mindössze 310 mérkőzésre volt szüksége, miközben átlagban 159 percenként szerez gólt. A szlovák klasszist megelőzően hosszú éveken keresztül a nápolyiak élő legendája és halhatatlan istene, Diego Maradona őrizte a büszke címet, aki annak idején 259 meccsen 115-ször volt eredményes az Azúrkék mezben. A rangsor negyedik helyét Edinson Cavani birtokolja (104 gól), míg a további aktív játékosok közül az azóta a Juventushoz távozó Gonzalo Higuaín a nyolcadik (91 gól), a csapatot jelenleg is erősítő Lorenzo Insigne a tizedik (86 gól), José Callejón a tizenegyedik (80 gól).

A 33 esztendős Mertens 2013 óta erősíti a Napoli csapatát, a 2016-2017-es idényt 28 Serie A-s találattal zárta, majd egy évvel később összességében 22, tavaly pedig 19 találatig jutott, a jelenlegi kiírásban eddig hat bajnoki és hat BL-beli találat fűződött a nevéhez. Lejáró szerződése még mindig nem került meghosszabbításra, klubja azonban mindenképpen marasztalni szeretné, miközben a teljesség igénye nélkül már a Barcelona, a Chelsea és az Inter is lecsapna rá.