Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egy félidő elég volt a Real Madridnak a győzelemhez – videó

A La Liga 28. fordulójában pályára léphetett a Real Madrid is, az ellenfél pedig az Eibar volt. Remek első félidőt játszott Zinedine Zidane gárdája, szinte minden lövésükből betaláltak, de a második játékrészre elfogyott a lendület, és bár meg is tudta szorongatni őket az Eibar, a győzelmet már így sem tudták elvenni tőlük. 

Nagyon jól kezdte a Real Madrid a mérkőzést, mivel már a 4. percben megszerezte a vezetést Kroos fantasztikus találatával. Az Eibar sem fél futballozni, ha tudott, támadott, de a Real Madrid nagyon ügyesen és okosan használta ki a helyzeteit, és szinte minden lövéséből gólt is szerzett. A második hazai találat a 30. percben érkezett egy nagyon szép kontra végén: Benzema iramodott meg a szélen, majd a gyönyörű keresztpassza után Hazardhoz került a labda, amit akár kapura is lőhetett volna, de végül önzetlenül leadta a támadással végigfutó Sergio Ramosnak, aki végül betalált a hálóba. A 37. percben meglőtték a harmadik góljukat is: Hazard lövését még védte Dmitrovic, de a kipattanó labda így Rodrygon át Marcelo elé került, a brazil pedig gyönyörűen tekert a kapu jobb alsó sarkába. Az Eibar nem igazán tudott veszélyeztetni, így nem is változott már az eredmény a szünetig.

A második félidőt jobban kezdte az Eibar, és egyre több helyzete is volt. Az 57. percben Exposito lövését kellett védeni Courtois-nak, egy perccel később pedig Einrich szögletből csavart labdája találta el a keresztlécet. Az 58. percben pedig érkezett is a szépítés a két perccel korábban becserélt Bigas révén, akinek a testéről pattant a kapu felé a labda Rodrygo lövése után, az pedig Courtois kezei között gurult a hálóba. A 69. percben Pedro Leon került helyzetbe az ötösön belül, és a kapu közepe felé lőtt labdát kellett a belgának bravúrral védenie. Egyre gyengébben játszott a Real Madrid, és nem is tűnt úgy, hogy növelni tudnák az előnyüket. Az Eibar még a meccs végén is veszélyeztetett, de még egy szépítés már nem jött össze nekik, és a lefújásig már az eredmény sem változott.

Real Madrid-Eibar: 3-1 (3-0)
Helyszín: Alfredo di Stéfano Stadion (Madrid) Vezette: Guillermo Cuadra
Gólszerzők: Kroos (4.), Ramos (30.), Marcelo (37.) ill. Bigas (60.)
Sárga lap: Casemiro (47.) ill. Mendilibar (80.), Cristoforo (90+3.)
Kiállítás: – ill.

Real Madrid: Courtois, Carvajal (Mendy, 46.), Varane, Ramos (Militao, 61.), Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric (Valverde 84.), Rodrygo (Bale, 61.), Hazard (Vinícius Junior, 61.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Eibar: Dmitrovic; Arbilla (Burgos, 84.), Oliveira, Correa, Rafa (Bigas, 58.); Alvarez, Exposito, Cristoforo, Orellana (Leon, 57.); De Blasis (Inui, 78.), Kike (Einrich, 58.). Vezetőedző: Jose Mendilibar

A 28. forduló további eredményei és programja:

Csütörtök:
Sevilla 2–0 Betis

Péntek:
Granada 2–1 Getafe
Valencia 1–1 Levante

Szombat:
Espanyol 2–0 Alaves
Celta 0–1 Villareal
Leganes 1–2 Valladolid
Mallorca 0–4 Barcelona

Vasárnap:
Athletic Bilbao 1-1 Atletico Madrid
Real Madrid 3–1 Eibar
22:00 Real Sociedad – Osasuna (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: