Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Romániában is újraindult a bajnokság

Szombaton az alsóház rájátszásával indult el a román bajnokág, ma pedig már a felsőházban folytatódott a küzdelem.

A rájátszás a 3.fordulójával folytatódott a csapatok számára a bajnokság. Kivéve két együttesnek. Ugyanis, az felsőházban érdekelt Botosani és az aslóházban szereplő Dinamo Bukarest mérkőzéseit elhalasztották, mert mindkét együttes alkalmazottai között találtak koronavírussal fertőződött embert.

A vasárnap sláger meccse egyértelműen a Cluj – FCSB találkozója volt. A kolozsvári csapat a találkozó előtt 4 ponttal vezetett a bukaresti riválisa előtt. Ezért mindkét csapatnak fontos volt a győzelem, hiszen egy Cluj győzelem, ha bajnoki címet nem is jelentett volna, de a 7 pont 7 meccsel a vége előtt elég kényelmes előny, de erről az FCSB hallani sem akart.

Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, mindkét csapatnak voltak helyzetei, de igazi nagy ziccer nem alakult ki. Majd a  23.percben szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a Cluj 1-0! Egy kis szöglet utáni beívelést, Popescu a saját tizenhatosnál olyan rosszul talált el a labdát, hogy az védhetetlenül csapódott a kapuba.

A második félidőben a fővárosi csapat mindent megtett az egyenlítés érdekében, de Arlauskis kapuját nem tudták bevenni. Ezzel bekövetkezett az, amitől minden FCSB szurkoló tartott, a Cluj 7 ponttal ellépett a tabellán.

CFR Cluj – FCSB 1-0 (1-0)
Vezette: Ovidiu Hategan Helyszín: Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion
Gólszerzők: Popescu (23. öngól) ill.