Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlait is jelölték a Golden Boy-díjra

Nem kis megtiszteltetés érte a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot, hiszen felkerült az olasz Tuttosport Golden Boy-díjának százas listájára.

A koronavírus-járvány miatti felfüggesztések feloldása után Szoboszlai Dominik kirobbanó formában játszik csapatában, az RB Salzburgban. A fiatal magyar játékosra már korábban is felfigyelt a sportvilág, de most még inkább felhívta magára a figyelmet, amit nem is bizonyíthat jobban az, hogy ő is jelölt lett a legjobb fiatal európai focisták díjára, azaz a Golden Boy-díjra.

Az olasz Tuttosport sportlap minden évben kiválasztja a legjobb 21 év alatti focistát. Erről 40 sportújságírói dönt majd, akik közül mindenki öt szavazatot adhat le.

Szoboszlai a százas listán olyan nevek mellett szerepel, mint korábbi csapattársa, Erlin Haaland, a világ legjobb fiatal szélsőjének tartott Jadon Sancho, a bayernes Alphonso Davies vagy a Barcelona nagy reménysége, Ansu Fati. A listáról minden hónapban lekerül 20 játékos, míg nem kialakul egy utolsó 20-as névsor, amiről végül a szakértői bizottság dönt, addig viszont a szurkolók szavazatnak a Tuttosport oldalán IDE KATTINTVA!

A díjat korábban elnyerte már Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Paul Pogba (2013) és Kylian Mbappé (2017) is. A legutóbbi győztes a portugál Joao Félix lett, aki a nyáron klubrekordot jelentő 126 millió euróért igazolt az Atlético Madridba a Benficából.

A teljes lista: