Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea bejelentette új csatárának érkezését – HIVATALOS

A Premier League-ben szereplő Chelsea hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták az RB Leipzig támadóját, Timo Wernert.

A Chelsea közleményében az szerepel, hogy mindenben megegyeztek az RB Leipziggel Timo Werner leigazolásáról. Ennek értelmében a 24 éves német csatár a szezon hátralévő részét a lipcsei csapatnál fejezi be, majd júliusban csatlakozik új csapattársaihoz és akkor fog átesni a kötelező orvosi vizsgálatokon is. Arról nem közöltek hivatalos információt, hogy meddig írt alá a londoni kékekhez és arról sem nyilatkoztak, hogy mennyiért igazolták le, de egybehangzó angol sajtóértesülések szerint egy öt éves szerződést írt alá, a Chelsea pedig 45 millió eurót fizetett a Leipzignek a játékosért, tehát a szerződésében szereplő kivásárlási árát. A Sky Sports információi szerint évi 10 millió eurót fog keresni Angliában.

“Nagyon boldog vagyok, hogy leigazolt a Chelsea, és hatalmas megtiszteltetés számomra egy ilyen nagy klubban fogok játszani. Természetesen szeretnék mindent megköszönni az RB Leipzignek, a klubnak és a szurkolóknak is. Örökre a szívembe zártam őket. Várom már az új szezont és azt, hogy találkozzam az új csapattársaimmal, az új menedzseremmel és persze a Chelsea-szurkolókkal. Együtt egy sikeres jövő előtt állunk.”

– nyilatkozta a támadó az angol klub hivatalos oldalának.

Werner 2016-ban csatlakozott az RB Leipzighez 14 millió euróért a Stuttgartból. A lipcsei klub színeiben összesen 157 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 93 gólt és 40 gólpasszt jegyzett.