Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CR7 távozása nem volt hatással a La Ligára

Cristiano Ronaldo két évvel ezelőtti emlékezetes klubváltása időről időre még mindig téma a spanyol labdarúgás berkeiben, a minap például a spanyol liga első embere osztotta meg sokadszor közömbös véleményét a portugál sztár lelépésével kapcsolatban…

A liga elnöke, Javier Tebas kijelentése értelmében Cristiano Ronaldo két évvel ezelőtt távozása semmilyen hatással nem volt a spanyol bajnokság (La Liga) működésére:

“Cristiano távozása, még akkor is, ha felborította a Realt, szinte nulla hatással volt ránk, mert a La Liga évekkel ezelőtt felkészült rá, hogy márkaértéke magasabb legyen, mint az egyes futballistáké”. Lionel Messi a labdarúgás történetének legjobb játékosa. Szerencsések vagyunk, hogy mindig is a mi bajnokságunkban játszott. Úgy gondolom, hogy távozását megéreznénk. Ő a spanyol labdarúgás ikonja, és arra kérem őt, hogy pályafutásának végéig maradjon nálunk. Messi mindig boldoggá tesz minket:”

Ebben a kijelentésben azért bizonyára jókora csalódottság is érezhető, hiszen köztudott, hogy a La Liga nézettsége és különféle bevételei egyaránt visszaestek a portugál zseni távozásával, hiszen a Lionel Messivel folytatott állandó versengésüket évről évre milliók követték világszerte.