Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: ikszelt Londonban az MU, Fernandes ismét betalált – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 30. fordulójának péntek esti rangadóján a Manchester United idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Tottenham Hotspur gárdájával.

Az összecsapás első félidejében mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes helyzetek, ám Hugo Lloris és David De Gea is állta a sarat – legalábbis egy ideig, hiszen a Vörös Ördögök védelme a 27. percben kapitulált: a Spurs januári igazolása, Steven Bergwijn egy kiváló megiramodás végén volt eredményes, nagy erejű lövését bevédte a manchesteriek hálóőre. De Gea ezt követően meccsben tartotta a Unitedet, hiszen például Szon Hungmin fejesét is bravúrral hárította. A második játékrészben leginkább Lloris lett megdolgoztatva, többször is nyújtózkodnia kellett, kapuját azonban még a honfitársa, Anthony Martial sem tudta bevenni. José Mourinho együttese a hajráig bírta a kapott gól nélkül: a vendégek a 81. minutumban Bruno Fernandes tizenegyesével egyenlítettek, amelyet a csereként beálló Paul Pogba harcolt ki. A hátralévő percekben Jonathan Moss játékvezető újabb büntetőt fújt be Ole Gunnar Solskjaer fiainak, ám a videóbírós ellenőrzés során az ítéletet visszavonták. A hosszabbításban az MU kis híján megszerezte a győztes gólt az ifjú Mason Greenwood révén, próbálkozása azonban mellégurult, így 1–1 maradt a végeredmény.

A döntetlennel egyik klub sem került sokkal közelebb a Bajnokok Ligája-induláshoz, bár akkor lesz majd teljes a kép, ha a közvetlen riválisok is pályára lépnek majd. A Tottenham a nyolcadik, a United pedig az ötödik helyen áll a tabellán – utóbbi pozíció akár BL-főtáblát is érhet az idény végén, amennyiben nem vonják vissza a Manchester City eltiltását az európai kupaporondon. A Premier League a két alakulat számára jövő kedden, illetve szerdán folytatódik: Harry Kane-ék a West Hamet fogadják, míg az Old Traffordon a Sheffield United vendégeskedik majd.

Tottenham Hotspur – Manchester United 1–1 (1-0)
Gólszerzők: Bergwijn (27.), ill. Bruno Fernandes (81. – büntető)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredménye és programja:

Péntek
Norwich 0–3 Southampton

Szombat
13:30 Watford – Leicester (Spíler 1)
16:00 Brighton – Arsenal (Digi Sport 1)
18:30 West Ham – Wolves (Spíler 1)
20:45 Bournemouth – Crystal Palace (Digi Sport 2)

Vasárnap
15:00 Newcastle – Sheffield United
17:15 Aston Villa – Chelsea (Digi Sport 1)
20:00 Everton – Liverpool (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Manchester City – Burnley (Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: