Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: növelte előnyét a listavezető – KÖRKÉP

Péntektől vasárnapig újabb teljes fordulót bonyolítottak le a koronavírus-járvány ideje alatt még csak félbe sem szakított fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) 2020-as bajnokságában, ahol változatlanul nézők előtt rendezik a jobbnál jobb mérkőzéseket…

Valamilyen szinten változatlanul Fehéroroszországban is jelen van a koronavírus, és az aktuális hírek szerint már 343 a járvánnyal összefüggésbe hozható halálos áldozatok száma, miközben már csaknem 58 ezer pozitív esetet regisztráltak az országban. Ennek ellenére ha már eddig sem tették, akkor most sem korlátozzák a labdarúgó-bajnokság küzdelmeit.

A listavezető BATE Boriszov az elmúlt két forduló pontvesztéseit biztos idegenbeli sikerrel feledtette a kiesőjelölt ellen, ezzel a rekordbajnok már 12 forduló óta nem talált legyőzőre. Az őket közvetlenül üldöző Sahtyor Szoligorszk viszont jókora meglepetésre hazai környezetben csak egy döntetlenre volt képes a forduló záró összecsapásán, így a listavezető négy pontra tudta növelni előnyét a tabella élén.

Folytatta kiváló menetelését a mérsékelt rajt után felzárkózó címvédő Dinamo Breszt, amely a Kupa-döntő hosszabbításos elvesztése óta immár sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, ráadásul negyedszer is több gólos különbséggel diadalmaskodott Szergej Kovalcsuk legénysége.

Az élmezőnyből egyre inkább kipukkadni látszik a néhány hete még dobogós Torpedo Zogyino és az Energetik-BGU gárdája, előbbi az egymást követő harmadik, utóbbi pedig immár a negyedik mérkőzését vívta meg nyeretlenül. A Torpedo számára az is kevés volt, hogy a brazil Gabriel Ramos duplája jóvoltából kétszer is vezetett, az Iszlok Minszk emberhátrányban is egyenlíteni tudott ellene.

 

 

A 14. forduló eredményei

Szlavija Mozir-Szmolevicsi 2-1
Szluck-Nyeman Grodno 0-1
Iszlok Minszk-Torpedo Zogyino 2-2
Dinamo Breszt-Gorodeja 3-1
Dinamo Minszk-Energetik-BGU 0-0
Belsina-BATE Boriszov 0-2
Vityebszk-FK Minszk 1-0
Sahtyor Szoligorszk-Ruk Breszt 1-1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)