Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egygólos győzelmet aratott az Atlético Madrid – Videóval

Az Atlético Madrid azzal a tudattal léphetett pályára, hogyha nyer akkor beérheti pontszámban a harmadik helyezett Sevillát, míg a Valladolid egy meglepetés győzelemmel bebiztosíthatta volna magát a következő idényre is a La Ligában.

A hazaiak számára égető szükség volt a három pontra, így nagy elánnal, de felforgatott kezdőcsapattal léptek ki a zöld gyepre. A kezdőben szereplő cserejátékosok kicsit görcsösen játszottak, mindenképpen megakarták mutatni mire képesek, azonban ez az első 45 percben balul sült el, ugyanis komolyabb lehetőségig sem jutottak el Diego Simeone fiai, csak távoli próbálkozásokat lehetett feljegyezni. A Valladolid is mindössze egyetlen ígéretes lehetőséget jegyzett fel, de Matheus Fernandes 16 méterről elvétette a Jan Oblak védte kaput, így 0-0-ás döntetlennel mehettek pihenőre az együttesek.

A második félidőben a matracosok előrébb tolták soraikat, azonban a támadó harmadban nem akartak összejönni a dolgok, ezáltal komolyabb lehetőségig egészen a 81. percig kellett várni, akkor Thomas Partey eresztett meg egy lövést, amelyet Churripi kapus tornázott szögletre óriási bravúrral. Azonban nem sokáig tartottak a kapus érdemei, ugyanis a védésből adódó beadott szögletre rosszul mozdult ki, így azt Vitolo üres kapura befejelte, igaz csak néhány centiméteren múlott a gól, amelyet a VAR ítélt meg (1-0). A kibrusztolt győzelmével az Atlético beérte a Sevillát pontban, sőt az egymás elleni jobb eredményének köszönhetően a harmadik helyről várhatják a folytatást a madridiak.

Atlétic Madrid – Valladolid 1-0 (0-0)
Játékvezető: P. Fuertes, Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid)
Gólszerzők: Vitolo (82′) ill. –

A forduló eddigi eredményei

Granada – Villarreal 0-1
Mallorca – Leganes 1-1
Sevilla – Barcelona 0-0
Espanyol – Levante 1-3
Athletic Bilbao – Betis 1-0
Getafe – Eibar 1-1

A forduló további programja

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Alaves (Spíler 2)
19:30 Valencia – Osasuna (Spíler 2)
22:00 Real Sociedad – Real Madrid (Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása

fotó: eredmenyek.com