Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: végre újraindult a bajnokság – videóval

Az európai országok közül a koronavírus-járvány által elsőként és sokáig a legsúlyosabb mértékben sújtott Olaszországban is szombat este végre újraindulhattak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) küzdelmei…

Első ízben a szombati és a vasárnapi játéknapon egyaránt két-két korábbról, a 25. fordulóból elhalasztott találkozók pótlására kerül sor Itáliában zárt kapuk mögött. A kényszerszünetet megelőzően sorozatban öt mérkőzést elveszítő Torino gárdája egyetlen pontot tudott otthon tartani a nemzetközi kupaindulást érő helyeket üldöző Parma ellen. Ugyan a “Bikák” nem szenvedtek újabb vereséget, tekintve, hogy a mérkőzésen vezetést szereztek, és a második félidő elején Belotti büntetőt hibázott, a három pont begyűjtése sem lett volna lehetetlen feladat.

Torino-Parma 1-1 (1-1)
Gólszerzők: N’Koulou (15.), ill. Kucka (31.)

 

A késő esti összecsapáson a szezon meglepetéscsapata tovább folytatta nagyszerű menetelését, a Hellas Verona ugyanis újabb győzelmével egyetlen pont hátrányból követi a hatodik, Európa-liga-szereplést érő helyezést birtokló Napoli csapatát. Ivan Juric csapatának soraiból Samuel Di Carmine már az első félórán belül duplázni tudott egy fejes és egy bombagól jóvoltából, így még az is belefért, hogy a 35. perctől Borini kiállítása miatt emberhátrányban játszotta. A legyőzött Cagliari erejéből kizárólag egy szünet előtti szépítő találatra futotta Giovanni Simeone erejéből, majd a 70. minutumban ők is tíz emberre fogyatkoztak.

Hellas Verona-Cagliari 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Di Carmine (14., 26.), ill. Simeone (43.)
Kiállítva: Borini (35.), ill. Cigarini (70.)

A 25. forduló hátralévő programja

19:30 Atalanta-Sassuolo (tv: Digi Sport 2)
21:45 Inter-Sampdoria (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye 

(Tabellák: eredmények.com)