Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai pályán gálázott a Manchester City – videóval

Hiába próbálkozott szokásos játékával a Burnley, a City könnyedén feltörte a csapat védelmét.

Tovább folytatja menetelését a Manchester City, hiszen a hétközi Arsenal elleni győzelem után újabb három ponttal gazdagodott Pep Guardiola csapata, ezúttal még nagyobb gálát rendezve hazai pályán, mint tették azt az Ágyúsok ellen.

Már az első félidő folyamán jól látszott, hogy a Burnley ezúttal sem fogja meghazudtolni Sean Dyche filozófiáját, és a bordó-kék csapat 10 emberrel védekezett a saját térfelén, 1-2 pontrúgásban reménykedve, azonban Phil Foden már a 22. percben felborította a “Vörös Mourinho” néven futó menedzser terveit, hiszen egy szögletkombinációt követően Bernardo Silva labdáját juttatta a hálóba egy gyönyörű lövést követően. A Burney csapata ezután is ragaszkodott a defenzív játékához, azonban a félidő hajrájában Riyad Mahrez tudott duplázni előbb egy gyönyörű szólót bemutatva, majd egy Agüero felrúgásáért járó büntetőt értékesítve.

A második félidőben David Silva kezdte meg a gólgyártást, majd Phil Foden is megszerezte második gólját a csereként beálló Gabriel Jesus passzának köszönhetően, ezzel pedig a City látványosan rálépett a fékre, és fél gőzzel játszott a következő összecsapásokra tartalékolva.

Ezzel a győzelemmel a Manchester City tovább növelte előnyét a dobogó második helyén a harmadik helyen tanyázó Leicester Cityvel szemben.

Manchester City – Burnley: 5-0 (3-0)
Gólszerzők: P. Foden (22. 63. ) R. Mahrez (43. 46.) D. Silva  (51.) ill.-
Kiállítás: – ill.

Íme a tabella állása: