Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: az FC Porto kihasználta a Benfica botlását

A portugál bajnokság (Primeira Liga) kedd esti programjában a bajnoki címért harcoló két gigász pályára lépett, és az egyikük ismét fennakadt a rostán…

A bajnoki címvédő Benfica hazai környezetben veszített el egy gólzáporos mérkőzést a középmezőnyhöz tartozó Santa Clara ellen, annak ellenére, hogy a második félidő derekánál még 3-2-re vezetett, miután a góllövőlistát vezető Carlos Vinicius két perc alatt duplázni tudott. A vendégek a győztes találatot a 95.percben vitték be, így a fordulatos mérkőzésen elszenvedett drámai fiaskó könnyen lehet, hogy a lisszaboniak bajnoki álmait foszlatta szerte.

Benfica-Santa Clara 3-4 (0-1)
Gólszerzők: Rafa Silva (50.), Carlos Vinicius (63., 65.), ill. Anderson Carvalho (44.), Sanusi (57.), Crysan (82. – büntetőből), Zé Manuel (90+5.)

A gól nélküli első félidőt követően az FC Porto magabiztosan nyerte meg a szebb napokat is látott városi rivális Boavista elleni rangadót. Moussa Marega duplája mellett a “Sasok” javára két büntetőt is megítéltek, és mindkettőt értékesítették, így négygólos sikerrel abszolválták a fordulót, és használták ki a nagy ellenlábas botlását. Tíz fordulóval a vége előtt a kék-fehérek három pont előnyre tettek szert a portugál tabella élén.

FC Porto-Boavista 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Marega (53., 84.), Alex Telles (60. – büntetőből), Sergio Oliviera (70. – büntetőből), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabella: eredmények.com)