Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ismét pontokat hullajtott a Barca!

Nem túl jó előjelekkel látogatott a Barca a Celta Vigo otthonába, hiszen az előző 5 vigói túrájuk egyikét sem tudták megnyerni. A győzelem ezúttal sem jött össze, hiába vezettek kétszer is.

 

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Barcelona, amely előtt a 6. percben alakult ki az első nagy helyzet. Messi ívelt be egy szögletet Piqué fejére, a hazaiakat azonban megmentette a keresztléc. A katalánok fölénye a félidő feléhez közelítve érett góllá. Messi egy közeli szabadrúgást nem a kapura lőtt, hanem Suárez fejére ívelte, ezzel meglepve az egész hazai gárdát, 0-1! 2 perccel később ter Stegen adott el egy labdát, de Umtiti és Alba megmentette a vendégeket a nagyobb bajtól. Újabb két minutummal később már ter Stegen óriási bravúrjára volt szükség Smolovval szemben. A 36. percben Fati előtt adódott nagy helyzet, de nagyjából 11 méterről fölé lőtte a labdát. A félidő vége előtt nem sokkal Messi vezethette szabadon a játékszert, ám 16 méterről eleresztett lövése elment a kapu mellett. Az első játékrész utolsó helyzete egy Barca szögletből adódott Messi révén. Az argentin kapura tekerte a sarokrúgást, de Blanco kapus résen volt.

A második félidő elején a félpályánál labdát szerzett a Celta, amivel kiugratták Yokuslut, a török játékos pedig kiválóan adta középre Smolov elé a labdát, akinek csak be kellett passzolnia azt a kapuba, 1-1! Az egyenlítést követően a Barca ismét emelt játéka ritmusán, és sorra jöttek a helyzetek is. A 67. minutumban aztán ismét vezettek a katalánok. Messi adta a labdát Suáreznek, aki beforgatta védőjét és kilőtte a hosszúsarkot, 1-2! Érdekesség, hogy a Barca 9-se korábban sosem tudott betalálni a Balaídosban, ma pedig már egy duplánál járt. 20 perccel később a Celta ismét egyenlíteni tudott. Aspas egy szabadrúgást tekert el a kissé rosszul felállt sorfal mellett, a lövésre ter Stegen mozdulni sem tudott, 2-2! Ezzel a döntetlennel a Barcelona ugyan visszavette a vezetést a Real Madridtól, ám ha a “Királyi Gárda” holnap nyerni tud a sereghajtó Espanyol otthonában, akkor 6 fordulóval a vége előtt 2 egységnyi előnyre tehetnek szert.

Celta Vigo – Barcelona 2-2 (0-1)
Helyszín
: Balaídos Stadion Vezette: Cuadra Fernández
Gólszerzők: Smolov (50.), Aspas (88.) ill. Suárez (20., 67.)
Sárga: Mendez (34.), Araujo (61.), Aspas (89.) ill. Alba (12.), Umtiti (53.), Braithwaite (82.)
Kiállítás: – ill. –

Celta Vigo: Blanco – Araujo (Murillo 73.), Saenz, Aidoo – González (Mina 81.), Suárez, Yokuslu (Rafinha 60.), Mendez (Bradaric 60.), Vazquez – Smolov (Nolito 60.), Aspas Vezetőedző: Oscar Garcia

Barcelona:ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, Alba (Firpo 81.) – Vidal, Rakitic, Puig (Arthur 86.) – Messi, Suárez (Griezmann 81.), Fati (Braithwaite 69.) Vezetőedző: Quique Setien

A mérkőzés összefoglalója
A 32. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Sevilla 1-1 Valladolid
Szombat:
Athletic Bilbao 3-1 Mallorca
19:30 Osasuna – Leganes (Tv:Spíler 2)
22:00 Atletico Madrid – Aleves (Tv: Spíler 2)
Vasárnap:
14:00 Levante – Real Betis (Tv: Spíler 2)
17:00 Villarreal – Valencia (Tv: Spíler 2)
19:30 Granada – Eibar (Tv: Spíler 2)
22:00 Espanyol – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
Hétfő:
22:00 Getafe – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)A bajnokság aktuális állása: