Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Három játékosától is megválik a West Ham!

A West Ham bejelentette, hogy három játékosuknak sem hosszabbítják meg a hónap végén lejáró szerződését. Két védőtől és egy középpályástól válnak meg.

Carlos Sanchez, Jeremy Ngakia és Pablo Zabaleta. Ők hárman azok, akiknek 3 nap múlva lejár a szerződésük a “Kalapácsosoknál”. Mind a 3 játékos különböző okok miatt nem marad tovább a klub kötelékében.

Sanchez két évvel ezelőtt igazolt a West Ham együtteséhez, ahol sosem vált igazán meghatározó játékossá. A kolumbiai középpályás a két szezon alatt összesen 18 alkalommal lépett pályára a londoni klub színeiben, utoljára még januárban egy FA-kupa meccsen. Miután nem volt kulcsfontosságú játékos, így a gárda nem kínált számára új szerződést.

Ngakia a West Ham utánpótlásából került fel az első csapathoz, ahol már ötször is kezdőként kapott szerepet a 2020-as évben. A védelem közepén és jobb oldalán is bevethető játékossal a klub szeretett volna hosszabbítani, ám Ngakia elutasította azt. A gárda rövid közleményt adott ki vele kapcsolatban:

Ngakia teljesítménye miatt egy jelentősen kedvezőbb feltételeket tartalmazó szerződést kínáltunk számára. Ez a kontraktus minden lehetőséget biztosított volna számára, hogy fejlődjön az évek alatt. Ezt azonban a játékos és képviselete elutasította, valamint azt is, hogy a szezon végéig szóló rövid távú kontraktust kössünk.

Zabaleta 2017 nyarán került a kerethez. Összesen 80 meccset játszott a “Kalapácsosoknál”, akik szerették volna a szezon végéig még megtartani az argentint, ám egy sérülés keresztülhúzta számításaikat. Zabaleta esetében kérdéses, hogy folytatja-e a pályáfutását, ugyanis a hírek szerint a Manchester City szeretné viszontlátni őt, ám nem játékosként, hanem az edzői stáb tagjaként.

A West Ham legközelebb július 1-jén lép pályára a Premier Leagueben. Akkor a Chelsea együttesét fogadják. A városi rangadón már a fent említett három játékos egyike sem lesz a keret tagja.