Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El lenne döntve Rabiot sorsa?

Nehezen indult Adrien Rabiot olaszországi karrierje, ami után angol csapatok egész sora jelentkezett be érte – erre reagáltak most a Juventusnál.

Lassan már évek óta keresi a helyét Rabiot. A még mindig csak 25 éves francia középpályás annak idején a PSG-nél nevelkedett és érett sztárjátékossá. Idővel elkezdett szemezgetni más csapatokkal is, szerződését pedig nem hosszabbította meg, így partvonalon kívülre került és nagyjából fél évig egyáltalán nem játszhatott. Ennek ellenére viszont így is csak nagyon nehezen talált magának csapatot: a Juventus csapott le rá, ahol idén 19 bajnokin, 4 BL-meccsen és 4 kupameccsen jutott szóhoz. Finoman szólva is visszafogottra sikerült a bemutatkozása Torinóban.

Az egyértelmű, hogy egy kreatív és tehetséges játékosról van szó, nagy potenciállal. Személyiségével kapcsolatban azonban hallani negatív dolgokat is, így az ő leigazolásának van kockázata – nem tudni mennyit tud majd kihozni magából a jövőben. A Serie A-ban ezzel kapcsolatban az első hónapokban úgy tűnt, nem tudja felvenni a ritmust. Be is jelentkezett érte több angol csapat, mint mondjuk a Manchester United, vagy az Arsenal. Utóbbi be is jelentkezett érte, de nem tudták megszerezni a középpályást.

A nemzetközi sportsajtóban még mindig téma, hogy vajon melyik PL-csapathoz kerülhet Rabiot. Ugyanakkor a Juventus technikai vezetője, Fabio Paratici nyilatkozott ezzel kapcsolatban: mindenkit megnyugtatott, hogy Rabiot marad náluk még egy darabig. Hiába ugyanis a kiábrándító kezdet, a franciát 4 éves szerződés köti a Juvéhoz, az első év pedig mindig nagyon nehéz Olaszországban. A szakember de Ligt példáját hozta fel, aki 19 évesen még a BL egyik legjobb védője volt az Ajaxnál, a Juventusban viszont ő is csak szenvedett eleinte. Paratici szerint viszont a holland mostanra összekapta magát és meg is változott a közvélemény álláspontja vele kapcsolatban. Rabiot kapcsán pedig további súlyosbító tényező még az a 6 hónapos kihagyás – nem csak a meccsrutin hiányzott neki, hanem fizikális lemaradása is volt, amit pótolnia kellett.

Paratici pedig kiemelte: Rabiot nagyon fontos játékos a klub számára és a jövő szempontjából is az. Hosszú távra terveznek vele.