Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hozta a kötelezőt a Napoli, az Atalanta tovább tapad az Interre – videóval

Folytatódott az olasz bajnokság 28. fordulója, ahol a Napoli a SPAL-t fogadta, és nem meglepő módon könnyedén verte a kiesőjelölt csapatot. Mertens is betalált, ezzel tovább növelve góljai számát a csapat legeredményesebb játékosakén. Az Atalanta az Udinese ellen játszott, és bár megnehezítették a bergamói csapat dolgát, végül mégis ők vihették haza a három pontot. 

Napoli-SPAL:

Remekül kezdte a mérkőzést a Napoli, hiszen nagyon hamar, már a 4. percben megszerezték a vezetést, miután Fabian Ruiz passzából Mertens emelte a kapus felett a hálóba a labdát. A 29. percben azonban egyenlített a SPAL, amikor egy támadás végé Petagna lőtte a labdát a kapu jobb oldalába. Egy perccel később azonban már a vendégek kapuja előtt jött az akció, azonban Insigne lövése csak a bal kapufát találta el. A 36. percben azonban már ismét vezetett a Napoli, ekkor Elmas beadása után Callejon kapa a labdát, amit miután lekészített magának, a kapu bal alsó sarkába lőtt. A hosszabbítás utolsó percében még Insigne is betalált, de ezt végül a videóbíró segítségével a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a Napoli játszott fölényben, azonban az 56. percben volt a SPAL-nak is egy nagy helyzete, amikor Valoti mutatott be szép lövést a tizenhatosról a kapu jobb oldala felé, azonban a kapus bravúrral védeni tudott. A végeredményt végül a 78. percben állította be a Napoli, ekkor Amin Younes fejelte a hálóba a labdát egy csodálatos keresztlabdát követően.

Napoli-SPAL: 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Mertens (4.), Callejon (36.), Younes (78.) ill. Petagna (29.)
Sárga lap: – ill. Vaoti (73.), Fares (79.), Felipe (89.)
Kiállítás: – ill.

Atalanta-Udinese:

Valamennyivel jobban játszott az Atalanta az első félidőben, és a vezetést is ők szerezték meg a 9. percben. Gomez remek indítása után Zapata szerezte meg a labdát, amit miután lekészített magának, a kapus feje felett a hálóba lőtt. Az Udinesének is voltak helyzetei de ezek rendre pontatlanok voltak a befejezéseknél, kivéve a 31. percben, amikor összejött nekik az egyenlítés, amikor Fofana egészen pazar lapos indítása után Lasagna futhatott egymaga a kapu felé, és a végén be is talált a hálóba. Az Atalantának még voltak helyzetei, de már nem tudtak gólt szerezni a szünet előtt.

A második félidőben belelendült az Atalanta, és néhány percen belül két gólt is lőttek, mindkettőt Muriel révén. Az elsőt egy egy gyönyörű szabadrúgásból a 71. percben, a másodikat pedig a 79. percben egy szintén fantasztikus távoli lövésből. A 87. percben az Udinese szépített Lasagna fejesével. A mérkőzés végéig már nem tudott ismét betalálni a hazai csapat, így az Atalanta gyűjthette be a három pontot.

Udinese-Atalanta: 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Lasagna (31. 87.) ill. Zapata (9.), Muriel (71. 79.)
Sárga lap: Becao (70.), Zeegelaar (77.) ill. Malinovsky (40.), Caldara (76.)
Kiállítás: – ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!

A 28. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Juventus 4-0 Lecce

Szombat:
Brescia 2-2 Genoa
Cagliari 4-2 Torino

Vasárnap:
AC Milan 1–0 AS Roma
Napoli 3–1 Spal
Sampdoria 1–2 Bologna
Sassuolo 3–3 Verona
Udinese 2–3 Atalanta
21:45 Parma – Inter (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: