Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt a Barca brazil középpályásának sorsa! – hivatalos

Hosszú huzavona után hivatalossá vált, hogy a Barcelona középpályása, Arthur Melo a szezon végén elhagyja a katlán gárdát és a Juventushoz csatlakozik.

Arthur 2018 nyarán érkezett a Barcelona együtteséhez a Gremiotól 31 millió euró ellenében. A katalán klub színeiben eddig 72 mérkőzésen játszott, amelyeken 4 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki. Ez a szám már nem fog sokáig növekedni, ugyanis a Barca bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a Juventus gárdájával, akik 72 millió euró ellenében megszerezték a brazil játékost. Ez az összeg további bónuszokkal még 10 millió euróval nőhet. Arthur a szezon végéig még marad a gránátvörös-kékeknél, a Juve szurkolói az új idény kezdetekor láthatják majd őt először az “Öreg Hölgy” szerelésében.

Ez a transzfer azt jelenti, hogy hamarosan bejelenthetnek egy ellentétes irányú igazolást is, ugyanis minden bizonnyal Miralem Pjanic Barcelonába szerződik, hasonló összegért, mint brazil poszttársa. Noha Pjanic távozásáról konkrét bejelentés még nem született a Juventus részéről, arról már igen, hogy két játékosuk, Gianluigi Buffon és Giorgio Chiellini 1-1 éves szerződéshosszabbítást írt alá.