Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schalke: jöhet a fizetési sapka?

Schalke 04 csapata a korrekt őszi produkciója után, borzalmasan szerepelt tavasszal. Az utolsó 16 (!) mérkőzésükön nyeretlenek maradtak. Január 17-dike óta 6 döntetlen és 10 vereség a csapat mérlege.

Ennek következtében a csapat sorozatban másodjára nem tudta kivívni valamelyik nemzetközi kupában való részvételt. Most pedig a klubvezetés úgy döntött, az így kieső bevételeket máshogy pótolják.

Németországban régóta téma a fizetési sapka, ennek az úttörője lehetnek a Királykékek. A vezetőség terve az, hogy mostantól kezdve a keret egyetlenegy tagja sem, kereshet évente 2,5 millió eurónál többet.

A terv megvalósítása nem lesz egyszerű. Az átigazolási piacon is beszűkíti a klub mozgásterét, ráadásul a mostani keretben is vannak olyan futballisták, akik ennél többet keresnek.

Az egyik ilyen játékos Suat Serdar, aki két éve jött a Mainz-tól és azóta alapembernek számít. Most mégis könnyen megválhatnak tőle. A másik futballista, aki a fizetési miatt távozhat, az Weston McKennie, aki a csapat egyik legpiacképesebb játékosa. Kettőjükért összesen legalább 40 millió eurót remélhet a klub.