Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy tehetséget szerződtetett a Bayern München! – Hivatalos

A bajor sztárcsapat egy 18 éves tehetséggel, Tanguy  Kouassival erősítette meg keretét. A több poszton is bevethető játékos saját korosztályának egyik legnagyobb reménysége. 

A Bayern München ingyen szerezte meg a Paris Saint-Germaintől Tanguy Kouassit. A 18 esztendős játékos első profi szerződését még a párizsi klubbal írta alá, amelynek színeiben ebben a szezonban összesen 13 meccsen kapott szerepet. Ezeken a találkozókon 3 gólt szerzett és 1 gólpasszt osztott ki. A fiatal tehetség végül úgy döntött, hogy nem marad a francia fővárosban, mivel több mint 1 hónapnyi tárgyalást követően sem tudtak dűlőre jutni arról, hogy mekkora szerep juthat neki a csapat jövőbeni terveiben. A hírek szerint a Bayern pont ezzel tudta meggyőzni a hátvédet, biztosítva arról, hogy megkapja a kellő játéklehetőséget. A francia U válogatott játékos az alábbiakat mondta szerződése aláírása után:

Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagy klub, mint a Bayern München leigazolt. Ez egy csodás egyesület, hatalmas tradíciókkal. Remélem, hogy képes leszek a teljesítményemmel minél több játéklehetőséget kiharcolni. Ezért keményen meg fogok dolgozni.

A Bayern München sportigazgatója Hasan Salihamidzic is nagyon elégedett új játékosukkal:

Nagyon örülünk, hogy megszereztünk egy ilyen kaliberű játékost, mint ő. Úgy tekintünk rá, mint saját korosztálya egyik legnagyobb tehetsége. Középhátvédként érzi magát a legkomfortosabban, de számos más pozícióban is bevethető. Biztos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előtte és együtt még sokra vihetjük.

Kouassi 2024-ig kötelezte el magát a német rekordbajnokhoz. A 18 éves futballista piaci értékét 11 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.