Legendák Viadala

AS Roma: Skóciából érkezhet erősítés a védelembe – sajtóhír

Sz.Patrik
Sz.Patrik
újságíró, 2020 július 2. 11:00

A skót bajnokság egyik legígéretesebb bekkjére csapnának le a Piros-feketék, a CalcioMercato értesülései szerint.


Az AS Roma a Celtic 21 éves középhátvédjét, Kristoffer Ajert szemelték ki hátsósoruk megerősítésére. A Farkasok folyamatosan próbálják fiatal játékosokkal feltölteni keretüket gondolván a jövőre és, hogy újra az európai elitbe kerüljenek, azonban a fiatal ígéretes tehetségek a leigazolást követően 1-2 éven belül kudarcot vallanak, most a norvég válogatott védővel próbálkoznának meg.

Ajer elképesztő mennyiségű időt tölt a pályán, a skót rekordbajnok kezdőcsapatából egész egyszerűen kihagyhatatlan, és emellett rendre kiváló teljesítménnyel rukkolt elő hétről-hétre. A 2019/20-as szezont tekintve minden versenysorozatot figyelembe véve 49 mérkőzésen kapott lehetőséget, összesen 4263 percet tölthetett a pályán, ami egy ilyen fiatal játékosnál nagyon sokat számíthat a fejlődés szempontjából. Az említett találkozókon 4 gólig és 2 gólpasszig jutott védő létére.

A jelenlegi piaci értékét a 14-szeres norvég válogatott hátvédnek mindössze 3 millió euróra becsülik, azonban a Celtic 15 millió euró alatt nem adná el egyik legjobbját.