Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: elpáholta a bajnokot a Manchester City, kiütéses siker – videóval!

A Premier League 32. fordulójában igazi sláger-összecsapásra került sor, ahol a tavalyi bajnok találkozott az idei szezon győztesével.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a világ két jelenlegi legjobb csapata találkozott csütörtök este az Etihad Stadionban, ahol a Manchester City fogadta a Liverpoolt. Önmagában már ez is nagy dolog lenne, de bizonyos részletek különleges ízt adtak ennek a párharcnak. Például a City-játékosok sportszerű gesztusa, ami Angliában egy kevésbé bejáratott hagyomány, mint mondjuk a spanyoloknál. Pep Guardiola együttese ugyanis a bevonuláskor díszsorfalat állt és tapssal tisztelgett az idei bajnok csapat előtt. Ezek a történelmi pillanatok pedig megadták az alaphangot az eseménydús folytatáshoz.

Ahogy az várható volt, az elképesztő iram mellett rendkívüli taktikai csemegét tartogatott a mérkőzés, ráadásul a helyzetekre sem lehetett panasz. A City birtokolta többet a labdát, de nem feltétlenül az ő akaratuk érvényesült – kiegyenlített volt a játék, mind a két oldalon akadtak lehetőségek szép számmal. Változatos volt a meccs, megvolt a ritmus, már csak a gól hiányzott. A 25. percben pedig ezt is megkaptuk: Sterling forgolódott a tizenhatoson belül Joe Gomez pedig nem boldogult vele és végül szabálytalanságon kapta őt Taylor játékvezető. A megítélt büntetőt De Bruyne magabiztosan vágta be, így még az ivószünet előtt előnybe kerülhetett a hazai csapat.

A gól egyértelműen jót tett a világoskékek önbizalmának, a Liverpool azonban nem igazán tudott mit kezdeni a helyzettel. Továbbra is csinálták a gyilkos letámadásukat, de Edersonék valahogy mindig megúszták a necces pillanatokat (olykor nem kevés szerencsével). A mérkőzés legfontosabb pillanataiból viszont szinte mindig Guardiola együttese jött ki jól. A 35. percben egy gyors akció végén Foden passza után vette be a kaput Sterling – aki amúgy megint Gomez eszén járt túl – és ezzel már kettőre nőtt a manchesteri csapat fölénye. És amikor már kezdtük azt hinni, hogy marad ez az eredmény a szünetig, az utolsó percben született még egy gól: szép összjátékot követően Foden került helyzetbe és kíméletlen befejezéssel góllal zárta az akciót. 3-0-ra vezetett egy félidőnyi játék után a Manchester City.

Jött is Oxlade-Chamberlain a folytatásra, ám a lendület eleinte továbbra is a City-t repítette jobban. Több komoly lehetőségük is volt, amiket kihasználva teljesen lezárhattak volna mindent. Idővel azonban a Pool is magára talált a játékban és ők is elkezdtek komolyabb lehetőségeket kialakítani. Már épp kezdett komoly mezőnyfölénybe kerülni a vörös csapat, amikor jött egy kontra végén Sterling és mindent eldöntött. Szinte a semmiből jött a ziccer, amiben egy parádés átadást követően tudott duplázni – a menteni igyekvő Oxlade-Chamberlain csak belepiszkálni tudott a labdába. Ezzel pedig ki is alakult a 4-0-ás végeredmény.

A Liverpool ezen a tét nélküli rangadón a bajnoki cím birtokában – egy hatalmas ünnepséget követően – nem harapott úgy ahogy szokott és már nem tudott visszakapaszkodni a győzelemért folyó harcba. A meccs hajráját pedig már amúgy is tönkretette a sok csere, amely teljesen elvette az addig jellemző ritmust. A City tehát nyerni tudott és ezzel valamivel könnyebb lelkiismerettel várhatják a következő szezont. A Liverpooliak pedig 1-2 éjszaka után túl fogják tenni magukat ennének az estének a bosszadalmain.

Manchester City – Liverpool 4-0
G.: De Bruyne (25. – büntető), Sterling (35., 66.), Foden (45.)

Manchester City: Ederson – Benjamin Mendy, Laporte (Otamendi), Eric Garcia, Walker (Cancelo) – Gündogan, Rodri – Sterling (Bernardo Silva), De Bruyne, Foden – Gabriel Jesus (Mahrez). Edző: Guardiola.

Liverpool: Allison – Robertson, van Dijk, Joe Gomez (Oxlade-Chamberlain), Alexander-Arnold (Williams) – Wijnaldum (Keita), Fabinho, Henderson – Mane (Minamino), Firmino (Origi), Salah. Edző: Klopp.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Köszönet a táblázatokért az Eredmények.com-nak!