Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: 10 perc alatt két gólt és újabb 3 pontot szerzett az Atalanta! – videóval

A 29. forduló rangadóján a Bajnokok Ligája helyekért volt harcban az Atalanta és a Napoli. Előbbi egy győzelemmel szinte biztossá tehette volna 4. helyét, míg a vendégek a feljebb zárkózás reményében léptek pályára. Célját végül a hazai gárda érte el, amely a második félidő első 10 percében eldöntötte a találkozót. 

Az első 15 percben a Napoli birtokolta többet a labdát, amely két helyzetig is eljutott. Először Mertens engedett el egy lövést nagyjából 25 méterről, de kísérlete elkerülte a kaput. Kicsivel később Koulibaly fejelt Gollini kapujára, ám ez a próbálkozás fölé ment. Ezt követően az Atalanta előtt is adódott egy lehetőség, Gomez lövését viszont nagy bravúrral fogta Ospina, akit később le kellett cserélni, mert egy szabadrúgást követően fejsérülést szenvedett. Helyére Meret állt be. 10 perccel a félidő vége előtt Insigne kísérletezett, Gollini pedig könnyedén fogta a középre tartó labdát. A játékrész második felében inkább az Atalanta próbálta irányítani a játékot, de egyik fél sem jutott el igazán komoly helyzetekig, így 0-0-val vonultak a szünetre.

A második félidő 2. percében már az Atalantánál volt a vezetés. Gomez adta be a szélről a labdát, amit Pasalic teljesen üresen bólinthatott a hálóba, 1-0! Az 55. minutumban már kettővel vezettek a hazaiak. Egy szép támadást követően Gosens lőtte ki a hosszú sarkot Toloi passzát követően, 2-0! A két bekapott gól után a Napoli megpróbált feljebb kapcsolni, ami pár helyzetben is megmutatkozott, de egyik sem volt igazán nagy lehetőség. Fabian Ruiz a 69. percben aztán egy ígéretes lövést eresztett meg, de kevéssel Gollini kapuja mellé ment a labdája. Negyed órával a vége előtt Koulibaly ismét kapura fejelhetett, ám ez a kísérlete is a kapu fölé szállt. A 80. percben aztán gólt szerzett a Napoli Milik révén, viszont a találatot les miatt érvénytelenítették. A mérkőzés ráadásában még Zielinski próbálkozott meg egy lövéssel, de Gollini hárítani tudott. Győzelmével az Atalanta 12 ponttal leszakította az 5. helyen álló AS Romát, amely szinte már behozhatatlan a hátralévő 9 fordulóban.

Atalanta – Napoli 2-0 (0-0)
Helyszín
: Stadio Atleti Azzurri d’Italia Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Pasalic (47.), Gosens (56.) ill. –
Sárga: Toloi (88.) ill. Rui (68.)
Kiállítás:-ill.-

Atalanta: Gollini – Djimsiti (Hateboer 81), Caldara (Palomino 72.), Toloi (Sutalo 89.) – Castagne, de Roon, Pasalic (Tameze 88.), Gosens, Freuler, Gomez (Muriel 88.) – Zapata Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Napoli: Ospina (Meret 30.) – Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Rui – Zielinski, Demme (Lobotka 73.), Ruiz – Politano (Callejón 73.) , Mertens (Lozano 57.), Insigne (Milik 58.) Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Torino 1-2 Lazio
Genoa 1-3 Juventus

Szerda:
Bologna 1-1 Cagliari
Inter 6-0 Brescia
Fiorentina 1-3 Sassuolo
Lecce 1-2 Sampdoria
Spal 2-2 AC Milan
Verona 3-2 Parma

Csütörtök:
21:45 AS Roma – Udinese (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: