Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: simán gyűrte le a Mallorcát az Atlético Madrid – Videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának nyitómérkőzésén a remek formában lévő Atlético Madrid fogadta a kiesés ellen menekülő Mallorca együttesét. Remek összecsapás volt kilátóban, ugyanis mindkét gárda számára nagyon fontos volt mind a három pont megszerzése.

A mérkőzés elején mindkét csapatnak megvolt az esélye a gólszerzésre, de ez végül a hazaiaknak jött össze egy büntetőből a 29. percben Sedlar szabálytalanságát követően. A tizenegyest Álvaro Morata értékesített másodjára, elsőre ugyanis elhibázta a spanyol csatár, azonban a játékvezető újra rúgatta vele, azt pedig nem hibázta el (1-0). Az első félidő hosszabbításában láthattunk még egy akció gólt is a Moratától, aki Marco Llorente élesen belőtt labdájára érkezett remekül, ezzel megszerezve csapata és saját maga második gólját is (2-0).

A második félidő sem marad gól nélkül, a 79. percben egy szabad labdára csap le Koke, majd 20-22 méterről elereszt egy kemény lövést, amit valószínűleg Reina kapus hárítani tudott volna, de az irányt változtatott Sastrén, így a kapuban köt ki (3-0). A Matracosok győzelmüknek köszönhetően kezdik bebiztosítani harmadik helyüket, míg a Mallorca egyre nagyobb bajban van, és fél lábbal már a másodosztályban vannak.

Atlético Madrid – Mallorca 3-0 (2-0)
Játékvezető: J. A. Rojas, Helyszín: Wanda Metropolitano
Gólszerzők: Á. Morata (29′ – büntetőből, 45+4′), Koke (79′) ill. –

A 34. forduló további mérkőzései:
Szombat:
17:00 Celta Vigo – Real Betis (Spíler 2)
19:30 Valladolid – Alaves (Spíler 2)
21:45 Granada – Valencia (Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Athletic Bilbao – Real Madrid (Spíler 2)
17:00 Espanyol – Leganes (Spíler 2)
19:30 Osasuna – Getafe (Spíler 2)
22:00 Villarreal – Barcelona (Spíler 2)

Hétfő:
19:30 Levante – Real Sociedad
22:00 Sevilla – Eibar

A bajnokság jelenlegi állása