Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb angol tehetség Dortmundban

Ahogy várható volt, a Dortmund szerezte meg a Birmingham City fiatal tehetségét, Jude Bellinghamet. Ezzel egy újabb fiatal angol tehetség bontakozhat ki a Bundesligában.

A 17 éves angol középső középpályás 5 évre írt alá és már most nyáron csatlakozik a Borussia keretéhez. A német 23 millió eurót fizettek a játékosért, ez a birminghami együttesnél új rekord. Korábban a Che Adamsért kapták a legtöbbet, 16,7 millió eurót, a Southamptontól. Ez már a második klubrekord, ami Bellingham nevéhez fűződik. Ő a klubtörténetének legfiatalabb pályára lépő játékosa. 2019 augusztus 6-án a Ligakupában, mindössze 16 évesen és 38 naposan küldték pályára.

Bellingham idén debütált a City első csapatában. Az angol másodosztályban (Championship) 35 mérkőzésen lépett pályára eddig és 4 gólt szerzett.

A Manchester United is nagyon szerette volna megszerezni a tehetséget. Még Manchesterben is járt Bellingham, ahol személyesen Sir Alex Ferguson fogadta és vezette körbe, azonban ez is kevésnek bizonyult, hogy Vörös Ördög legyen belőle.