Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hosszabbításban mentet pontot Rooney csapata

Igazi rangadóval kezdődött az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 41. fordulójának szombati játéknapja. A Wayne Rooney-t foglalkoztató Derby County fogadta a feljutásra hajtó Nottingham Forrestet.

A Derby kiváló formában várhatta a mérkőzést, hiszen az újraindulás óta mind a 3 meccsüket megnyerték és összességében sorozatban ötödik győzelmükre hajtottak. A Nottingham mint minden évben, idén is a feljutást tűzte ki célul és a mérkőzés előtt is rájátszást érő helyen álltak a bajnokságban.

A Derby remek formájából semmi sem látszott a találkozón, főleg az első félidőben. A Forrest a 12. percben megszerezte a vezetés, Lolley gyönyörű góljával és sokáig úgy is nézett ki, hogy ez győztes gól lesz. A Derby alig-alig jutott el az ellenfele kapujáig. A 93. percben ráadásul a csereként beálló Waghorn brutális belépője után emberhátrányba is kerültek a Kosok. Így is meg lett az egyenlítés, Chris Martin a 96. percben egy szabadrúgás után fejelt a kapuba. A szabadrúgást a korábbi angol válogatott, Wayne Rooney ívelte be.

Ezzel a Derby öt mérkőzés óta veretlen és továbbra is esélyesek egy rájátszást erő pozícióra. A nottinghamiek sem lehetnek elkeseredve, hiszen megőrizték 7 pontos előnyüket a Derby-vel szemben.

Derby County – Nottingham Forrest 1-1(0-1)
Gólszerzők: Martin (90+6.) ill. Lolley (12.)
Kiállítva: Waghorn (90+3.) ill.

A mérkőzés összefoglalója: