Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos United siker a kiesőjelölttel szemben

Élet-halál meccs volt ez mindkét csapatnak. A United a jövő évi BL szereplésre hajt, a Bournemouth pedig a jövő évi PL szereplést szeretné kiharcolni.

Álmosan kezdte a találkozót a United és ezt a 16. percben Stanislas ki is használta. Egy rosszul sikerült beadás után visszapattant hozzá a labda. Előbb kiosztott egy kötény Maguire-nek majd a rosszul helyezkedő de Gea mellette a kapuba tekert 0-1!
A 29. percben Mason Greenwood góljával egyenlített a hazai csapat 1-1! A gólpasszt Bruno Fernandes adta, akinek már a negyedik gólpassza volt érkezése óta. A 35. percben már a vezetésnek örülhettek a manchesteriek. Egy kezezés miatt megítélt büntetőt értékesített Rashford 2-1!
Az első félidő hosszabbításában a hetek óta bombaformában játszó, Marttal gyönyörű gólja után már 3-1 vezetett a Manchester United.
A második félidő eleje a manchesteri védelem szerencsétlenkedéséről szólt. Először majdnem összehoztak egy gólt az ellenfélnek, majd Matic rosszul hátra tett labdája ért hozzá a félidőben beállt Bailly kezéhez, a tizenhatoson belül. Hosszas videózás után, az 50. percben állhatott a labda mögé a United nevelés, King és magabiztosan kapuba lőtte 3-2! Egy perccel később egyenlített is a Bournemouth, de les miatt érvénytelenítették a találatot (jogosan).
Az 54. percben Greenwood gyönyörű gólja nyugtatta meg egy kicsit a hazai csapatot 4-2!
59. percben Bruno Fernandes
szabadrúgásgóljával már 5-2 volt az állás és ez lett a végeredmény is.
A United tovább reménykedhet, hogy odaér az első négy hely valamelyikére, míg a Bornemouth-nak a soron következő meccseire kell koncentrálnia, hogy megőrizhesse első osztályú tagságát.

Manchester United – Bournemouth 5-2 (3-1)
Vezette: Mike Dean, Helyszín: Manchester, Old Trafford
Gólszerzők: Greenwood (29., 54.) Rashford (35. büntetőből), Martial (45+2.), Fernandes (59.) ill. Stanislas (16.), King (50. büntetőből)