Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mindenképpen megtartaná legjobbját az Arsenal – sajtóhír

Az utolsó két bajnokiját megnyerő Arsenal együttese változatlanul harcban áll a jövő évi nemzetközi kupaszereplésért, mellyel igyekeznek magukhoz láncolni a gárda legértékesebb láncszemét…

Az ESPN információi szerint Pierre-Emerick Aubameyang nyitott arra, hogy meghosszabbítsa jövő nyáron lejáró szerződését az Arsenal csapatával, de csak abban az esetben, ha az “Ágyúsok” hároméves megállapodást kínálnak neki heti 250 ezer fontos fizetéssel.

Az utóbbi időben úgy tűnt, hogy hamarosan végbe mehet a kenyértörés a felek közt, a teljesség igénye nélkül az elmúlt hetekben leginkább a Chelsea, az Inter, a Paris Saint-Germain és a Barcelona érdeklődéséről számoltak be a rutinos gólfelelős iránt a szigetországi sajtóban. A lapok úgy vélik, hogy a 31 éves gaboni csatár elvágyódik az “Ágyúsoktól” a csapat mérsékeltebb szereplése miatt, noha a jelenleg futó idényben is ipari mennyiségben termelte a találatokat.

A kiváló csatár maradási szándékát a minap a csapat menedzsere, a spanyol Mikel Arteta is megerősítette:

Hajlandónak mutatkozik arra, hogy a klubnál maradjon. Nagyon boldog, hogy itt lehet velünk. Látja, hogy mit próbálunk elérni, remélhetőleg ő is tud fejlődni a játéka néhány elemében, amelyeknél ő is úgy érzi. Mi próbálunk ebben segíteni neki. A szerződések véglegesítését a klubra és az azzal foglalkozókra hagyom. Aubameyang pontosan ismeri a véleményemet és a projektet, amit meg szeretnék valósítani, és amelyben nagy szerepet szánok neki. Ezek után már nem rajtam múlik.”

Aubameyang két és fél évvel ezelőtt, akkor klubrekordot jelentő, 56 millió font ellenében szerződött az Arsenalhoz a Borussia Dortmund csapatából, azóta pedig 101 mérkőzés alatt 63 gólt szerzett a csapat színeiben, az idei PL-idényben 19 találat fűződik a nevéhez, tavaly az egész szezon alatt 22-ig jutott.