Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet korábbi csapatához a Manchester City védője! – sajtóhír

Egyre valószínűbb, hogy visszatér korábbi klubjához John Stones. Az angol hátvéd epizódszereplővé vált Pep Guardiola elképzeléseiben.

Stones 2016 nyarán csatlakozott a Manchester Cityhez, akik 55,6 millió eurót fizették érte az Evertonnak. A 26 esztendős hátvéd azóta 129 meccsen ölthette magára a „Polgárok” szerelését, amelyeken 5 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki. A manchesteri kékekkel eddig 2 bajnoki címet, 3 Ligakupát, 1 FA-kupát és 2 Community Shieldet nyert.

Az idei szezonban alaposan a perifériára szorult az angol játékos. Rövid ideig sérüléssel is bajlódott az idény folyamán, de többször a keretbe sem került be. A koronavírus-járványt követő újraindítás óta csupán egyszer ülhetett le a kispadra. Guardiola a hírek szerint szeretné megerősíteni a védelem közepét a nyáron és már nem számít Stonesra, aki jelenleg mindössze az 5. választási opció a spanyol mester elképzeléseiben. Ennek okán a legfrissebb sajtóhírek alapján Stones távozna is a csapattól a nyári átigazolási időszakban. Elsődleges célpontja korábbi klubja, az Everton, ahol 3,5 esztendőt töltött el. A liverpooli együttes állítólag nyitott is lenne az üzletre.

Stones ebben a szezonban összesen 20 meccsen kapott szerepet, 1340 perc erejéig. Szerződése még két évig köti a manchesteri alakulathoz. Piaci értékét 36 millió euróra becsüli a transfermarkt.