Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért választotta a Liverpoolt a holland hátvéd!

2018. január 1-jén igazolta le a Liverpool Virgil van Dijkot. A holland játékos most elárulta miért a “Vörösök” mellett döntött.

Virgil van Dijk 2018 januárjában szerződött a Liverpoolhoz, közel 85 millió euró ellenében. A holland játékos azóta alaposan megtérítette az árát, hiszen vele megszilárdult a “Vörösök” addig erősen ingatag védelme, ráadásul az ellenfél kapuja előtt is állandó veszélyforrást jelent. A Liverpool színeiben már 116 mérkőzésen szerepelt, ezeken a találkozókon pedig 11 gólt szerzett és 6 gólpasszt is kiosztott. A védő most elárulta, hogy anno miért Jürgen Klopp gárdája mellett tette le a voksát:

Megvolt az esélyem, hogy a Chelseat vagy a Manchester Cityt válasszam, hiszen ők is szerettek volna megszerezni. Amikor összehasonlítod a csapatokat, akkor figyelembe veszed a történelmüket, a várost, az aktuális keretüket és a jövőbeli terveiket. A legfontosabb azonban a menedzser, és számomra Jürgen Klopp volt a legnagyobb ok, amiért a Liverpoolt választottam. Van benne valami különleges, főképp ahogy az emberekkel bánik. Napjainkban ez a legfontosabb a futballban. Képes boldoggá tenni téged. Már az őszinte örömet vált ki belőle, amikor reggel besétálsz az edzőközpontba.

Úgy néz ki, hogy van Dijk jól választott, hiszen a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligáját, idén pedig a Premier Leaguet nyerte meg a Liverpool. A hátvéd alaposan kivette a részét a sikerekből, hiszen idén eddig 44 találkozón kapott szerepet, amelyeken 4 találatot és 2 asszisztot jegyezhetett fel. Aktuális kontraktusa még 3 évig köti a Vörösökhöz. Piaci értékét a mértékadó transfermarkt 80 millió euróra becsüli.