Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Egy lépéssel ismét közelebb a bajnoki címhez a Real Madrid!-videóval

Sorozatban harmadik egy gólos győzelmét aratta a Real Madrid gárdája, amely ezúttal az Athletic Bilbao otthonában lépett pályára. A sikerrel ismét 7 egységnyire elléptek a Barcelonától.

A 4. percben alakult ki az első veszélyes helyzet a találkozón, Asensio szabadrúgását azonban védte a Bilbao hálóőre. A 6. minutumban a hazaiak előtt is nagy helyzet alakult ki, de Marcelo az utolsó pillanatban menteni tudott Williams lövésénél. Az első negyedóra végén Garcia fejelhetett ígéretes helyzetből, ám Courtois a helyén volt. A 22. percben Rodrygo is fejjel kísérletezett, ez azonban elkerülte a kaput. Az első játékrész utolsó pillanataiban Asensio beadását csúsztatta meg Benzema, de ez se találta el Simon kapuját.

A második félidő elején Modric próbálkozott, lövése könnyedén halt el a kapus kezei között. A 69. percben aztán büntetőgyanús helyzet adódott a Bilbao kapuja előtt, Marcelo buktatása miatt. A játékvezető a büntetőpontra mutatott a videóbíró használata után. A 73. minutumban Ramos higgadtan értékesítette a megítélt tizenegyest, 0-1! A spanyol hátvédnek ez volt a 10. gólja a szezonban. Ezt követően nem alakult ki igazán nagy helyzet, csak a sárga lap villant fel igen sokszor. Győzelmével a Real Madrid ismét meglépett 7 pontra legfőbb riválisától.

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1 (0-0)
Helyszín: San Mamés Stadion; Vezette: J. Gonzalez
Gólszerző: –ill. Ramos (73. büntető)
Sárga: R. Garcia (39.), D. Garcia (73.), Muniain (90+5.), Berchiche (90+6.) ill. Ramos (90+1.), Casemiro (90+3.), Carvajal (90+6.)
Kiállítás: -ill.-

Athletic Bilbao: Simon – Berchiche, Martinez, Alvarez (Nunez 21.), Capa – Lopez (Vesga 63.), D. Garcia, Cordoba (de Marcos 63.), Muniain, Williams (Sancet 78.) – R. Garcia (Villalibre 78.) Vezetőedző: Gaizka Garitano

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Militao, Marcelo – Modric, Casemiro, Valverde (Kroos 85.) – Asensio (Vinicius 74.), Benzema (Jovic 90+3.), Rodrygo (Lucas 74.) Vezetőedző: Zinedine Zidane

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja:

 Péntek:
Atletico Madrid 3-0 Mallorca

 Szombat:
Celta Vigo 1-1 Real Betis
Real Valladolid 1-0 Alaves
Granada 2-2 Valencia

Vasárnap:
17:00 Espanyol – Leganes (Tv: Spíler 2)
19:30 Osasuna – Getafe (Tv: Spíler 2)
22:00 Villarreal – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:

19:30 Levante – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
22:00 Sevilla – Eibar (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság aktuális állása: