Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Lazio sem akar bajnok lenni, simán kikaptak a Milantól – videóval!

Az olasz bajnokság 30. fordulójának rangadóján borult a papírforma és olyat láthattunk, amit manapság csak nagyon ritkán: elkapott egy bajnokesélyest a Milan.

Ezt az olasz bajnokságot valahogy egyik csapat sem akarja igazán megnyerni. A Juventus nem tud olyan unalmas, szenvedős játékot bemutatni, ami kevés lenne a Scudettóhoz – ellenfeleik ugyanis kínosan ügyelnek rá, hogy a döntő pillanatban mindig becsússzon néhány botlás, ami véget vet a reménykedésnek. Az Inter már a kényszerszünet előtt gondoskodott arról, hogy ne kelljen felizgatniuk magukat a bajnokság hajrájában. A Lazio viszont még lőtávolban volt, így nekik még botlaniuk kellett – ezt láthattuk most a Milan ellen.

Az AC Milanról nehéz pozitív jelzőket találni az idei teljesítményüket látva, habár legalább annyira össze tudták szedni magukat, hogy egy Európa-liga selejtezős 6. helyet össze tudtak hozni, megelőzve Gattuso Napoliját. Ennél többet butaság lenne várni tőlük, most a Stadio Olimpicóban viszont meglepően jól helytálltak. Az első bő 20 perc hamisítatlan olasz bajnoki benyomását keltette, ahol a kapuk még csak véletlenül sem forogtak veszélyben, a vérnyomás pedig alacsony maradhatott ezen a nyugodt szombat estén. Már-már gyanús volt, hogy ezt a meccset az Úr is döntetlennek teremtette, érett egy hamisítatlan 0-0.

A 23. percben aztán teljesen váratlanul minden megváltozott. A vendégek elkezdtek építeni egy egészen pofás kis akciót, ami olyan váratlan volt, hogy a Lazio védői nem is tudtak mit kezdeni ezzel a helyzettel. Néhány tetszetős passz után Calhanogluhoz került a labda, a Milan 10-ese pedig úgy döntött, megvillantja lövőtechnikáját. Próbálkozása mondjuk megpattant egy védőn, így a labda olyan röppályára állt, ami a kapus számára végzetesnek bizonyult. Gyönyörű gól lett a vége, innentől pedig már a rómaiaknak kellett végre bajnokesélyeshez és hazai gárdához méltóan magukhoz ragadni a kezdeményezést. Ez azonban nem igazán történt meg.

A Lazio továbbra sem tudott helyzeteket kialakítani, a Milan viszont ezek után is feltűnően sokat gurigázhatott a középpályán egyhangú tempóban. Sőt, levegőben volt az újabb gól. Ibra be is talált, ám les miatt érvénytelenítették a gólját – nem úgy a 34. percben, amikor már érvényesen is túl tudott járni Strakosha eszén. Az egész a fiatal Saelemaekers beadásával kezdődött, ami egy blokkolni igyekvő védő kezére pattant. A játékvezető büntetőt ítélt, a svéd legenda pedig ment is azt gólra váltani. Az albán kapus eltalálta az irányt, bele is ért a lövésbe, ám a kezéről a lábára pattant a labda, onnan pedig hihetetlen lassúsággal gurult át a vonalon túlra. Óriási mázli Zlatannak, hatalmas balszerencse a Laziónak. 0-2-vel mentek szünetre a csapatok.

Meg kell hagyni, a Lazio néhány pillanatig úgy tűnt, megpróbál talpra állni. Több életjelet mutattak mint az első játékrészben, lendületesebb volt a játékuk és az 53. percben még egy lesgóljuk is volt Lazzaro révén. Ám mielőtt elgondolkodhattunk volna azon, hogy esetleg ez a meccs még nincs lefutva, jött egy újabb Milan-gól. Egy ellenakció végén a csereként beállt Rebic léphetett ki zavartalanul, majd könnyedén tette el a labdát a kimozduló kapus mellett. 3-0, innentől pedig már nagyon nehéz lett volna a Milan ellen fogadni.

Nehéz megmondani, hogy mi okozhatta ezt a gyalázatos formát a Laziónál. Talán csak fáradtak voltak, esetleg elbízták magukat és nem vették komolyan ellenfelüket. Az minden esetre egyértelmű, hogy ezzel a vereséggel 7 pontosra nőtt a hátrányuk a Juve mögött. Így sokkal inkább a mögöttük közeledő Iner miatt kell már aggódniuk, mintsem a torinóiak miatt. De legalább meglehet nekik a BL-csoportkör, ha minden jól megy.

Lazio – AC Milan 0-3
G.: Calhanoglu (23.), Ibrahimovic (34. – büntető), Rebic (59.)

A forduló korábbi eredményei

Juventus – Torino 4-1
Sassuolo – Lecce 4-2

A forduló további programja

17:15 Inter – Bologna (Digi Sport 1)
19:30 Brescia – Verona
19:30 Cagliari – Atalanta (Digi Sport 1)
19:30 Parma – Fiorentina (Digi Sport 3)
19:30 Sampdoria – Spal
19:30 Udinese – Genoa
21:45 Napoli – AS Roma (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Köszönet a táblázatokért az Eredmények.com-nak!