Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Insigne hatalmas góljával dőlt el a Derby del Sole – videóval

Hazai pályán, egy szoros mérkőzésen aratott sikert az AS Roma elleni derbin a Napoli.

Az Atalantai vereséget követően győzelmi kényszerben fogadta a Napoli az egyik legnagyobb riválist, az AS Roma együttesét a Serie A 30. fordulójában, hogy egy győzelemmel akár a pontegyenlőséget is kiharcolja a rómaiak ellen.

Gattuso együttese a jól bevett defenzív taktikával nyitott az első félidőben, szinte percről-percre elmorzsolva a játékidőt, hogy a szünet után immár ők vegyék át az irányítást a mérkőzés képe felett.

José Callejón beadásból szerzett találatának köszönhetően meg is jött az átütés a meccs képének formájában, hiszen az AS Roma is kétszeres irammal kezdett rohamozni, amelynek mindössze 5 perccel a spanyol gólját követően meg is jött az eredménye egy Mkhitaryan által szerzett egyenlítő gól formájában. Lorenzo Insigne azonban nem elégedett meg a “barátságos” döntetlennel, a mérkőzés hajrájában szerzett bombagóljával mondhatni lezárta a mérkőzést, hiszen ezután már sem a hazaiak, sem pedig a vendégek nem tudtak különösebb veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

 

Napoli – AS Roma: 2-1  (0-0)
Gólszerzők: O. Callejon(55.) Insigne (82.) ill. Mkhitaryan (60.)
Kiállítás: – ill. –