Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést bontott csapatával a vb-ezüstérmes támadó – HIVATALOS

A vasárnapi bejelentése értelmében a tervezettnél jóval korábban ért véget a rutinos támadó Közel-keleti kalandja…

A horvátok 2018-as vb-döntős csapatának meghatározó játékosa, Mario Mandzukic a hivatalos twitter csatornáján keresztül tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a katari listavezető Al Duhail csapatával.

A 34 éves támadó tavaly decemberben szerződött a katari gárdához, miután a korábbi meghatározó szerepe után a Juventus csapatánál parkolópályára került. A múlt nyáron a torinói gárda élére újonnan kinevezett vezetőedző, Maurizio Sarri egyáltalán nem számolt vele, kimaradt a csapat BL-keretéből, és egyetlen percet sem játszott az idényben, így döntött a váltás. A katari kaland viszont hamar véget ért, Mandzukic mindössze 10 mérkőzésen játszott, és két gólt szerzett a klub színeiben.

A rutinos labdarúgó négy szezon alatt 162 mérkőzésen 44 találatot szerzett a Juventus alkalmazásában, azt megelőzően a Bayern München (2012-2014) és az Atlético Madrid (2014-2015) csapatában játszott a legmagasabb szinten.

Amikor a téli átigazolási időszakban az Al Duhail gárdáját választotta, akkor több MLS-csapat mellett a Manchester United együttese is érdeklődött iránta. Minden bizonnyal rövidesen több csatárt kereső klubnál is fel fog merülni a neve az értékes, szabadon igazolható futballistának.