Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megmenekült a Werder – videóval

Hétfő este játszották a német bajnokság (Bundesliga) osztályozójának visszavágóját az élvonal 16. és a másodosztály harmadik helyezettje között…

A gól nélküli első mérkőzést követően került sor a második mérkőzésre a Bundesliga osztályozó-párharcában a bennmaradásért küzdő Werder Bremen és a története első feljutásáért harcoló Heidenheim között.

A vendég brémaiak jóval agilisabban kezdték a meccset, mint ahogyan az odavágón végig játszottak, és az egyik első támadásból rögtön meg is szerezték a vezetést, miután a menteni igyekvő Norman Theuerkauf olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy a dermedt Müller kapus felett egyenesen a saját kapujába pörgetett. A továbbiakban is a Werder maradt lendületben, a következő időszakban többször is közel jártak az újabb gólhoz Rashica és Klaassen révén, ám a félidő második felében már a házigazda is megmutatta magát néhányszor az ellenfél kapuja előtt, még ha komolyabb lehetőségük nem is adódott.

A térfélcserét követően is lendületben maradt a Heidenheim, ám a kezdetbeli támadókedvet hamar visszaverték a brémaiak, és a hazaiak mezőnyfölénye hamar meddőnek bizonyult. A Werder a játékrész derekánál Augustinsson és Sargent révén is növelhette volna előnyét, Müller azonban mindkét esetben hatalmasat védett. A hajrában viszont góllá érett a házigazda fölényes, a Mohr életerős átlövése a felső lécet találta az ismétlést pedig közvetlen közelről Tim Kleindienst értékesítette. A végjáték így egészen kiélezett lett, a Heidenheim vérszemet kapott, hiszen egy gólra került a bennmaradástól, azonban a Werder mesterien tartotta távol őket kapujuktól, a hosszabbításban pedig hiába is késztette ellenfelét, és Bartels labdaszerzését követően Ludwig Augustinsson biztosította be a Werder élvonalbeli tagságát. A legvégén a házigazda még egy büntetőt ki tudott harcolni, melyet Kleindienst értékesített, így a Werder kizárólag az idegenben lőtt góljaival került el a kiesést az osztályozón.

A Bundesliga idei szezonjában a Paderborn és a Fortuna Düsseldorf esett ki, míg a másodosztályból az Arminia Bielefeld és a VfB Stuttgart jutott fel.

Heidenheim – Werder Bremen 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Kleindienst (85., 90+7. – a másodikat büntetőből) ill. Theuerkauf (3. – öngól), Augustinsson (90+4.)
Bennmaradt: a Werder Bremen 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal, a Heidenheim maradt a másodosztályban