Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmann álomgóljával hengerelt a Barcelona – videóval!

A La Liga 34. fordulójában a Barcelonán volt a sor, hogy tartsa a lépést a korábban már nyerő Real Madriddal és elhozza a három pontot a Villarreal otthonából.

 

Botladozik mostanság az FC Barcelona, ráadásul a hírek szerint az öltözőben is felborult az egyensúly Quique Setien és a játékosok között. A nehéz helyzet azonban nem mindig köt csomót a lábakra – olykor ennek ellenére is van mód a kimagasló teljesítményre. Márpedig ez egy ilyen este volt.

Tökéletesen kezdett a Barca: már a 3. percben megszerezték a vezetést Jordi Alba betett labdája után. Sokáig úgy tűnt, hogy a gólszerző a bent érkező Griezmann lehetett (aki látványos mozdulattal próbált játékba avatkozni), ám a sokadik lassítás rámutatott, hogy valójában Pau Torres lábáról pattant be a labda – vagyis öngólt láthattunk. Ez azonban a lényegen nem változtatott, szinte azonnal előnybe került a vendég csapat. Tetszett is nekik ez a felállás, nagy kedvvel tették-vették a labdát a Villarreal térfelén.

Egy óvatlan pillanatban azonban el tudott szaladni egy kontrával a sárga mezes csapat: Alcacert ugratták ki, aki Cazorlához továbbított, a spanyol pedig lőtt, a kipattanót pedig Gerard Moreno pofozta be. Ez a fordulat azonban szemernyit sem változtatott a barcelonai csapat hozzáállásán. A lendület töretlen maradt, ami a 20. percben egy újabb gól formájában mutatkozott meg. Ekkor Messi indult meg, áthámozta magát két védőn és Suarezhez passzolt. Az uruguayi csatár ezek után egy gyönyörűséges mozdulattal, végtelen könnyedséggel tekert a hosszúba – Asenjónak esélye sem volt a hárításra. Szenzációs gól, a főlény pedig ismét a vendégeknél volt.

Feljegyezhettünk még néhány helyzetet, főleg a Barcánál. A hazaiaknál viszont megsérült Alcacer, akit még az első játékrészben cserélni kellett – a helyére belépő Bacca egy jó lövéssel mutatkozott be. Ezt leszámítva viszont az történt a pályán, amit Messiék akartak és a lényeg még hátra volt. A félidő zárásaképp a 45. perc legelején ugyanis Antoine Griezmann maradandót alkotott. Már Messi sarokkal hátratett passza is külön kiemelendő, de a francia támadó bokamozdulata párját ritkítja. A nyáron szerződtetett és azóta csak szenvedő sztár olyan légiesen és magától értetődően emelte át a labdát a kapus fölött, hogy az egész pályafutásának csúcspontjaként is értelmezhető. Akárki nem tud ilyen gólt lőni. Griezmann pedig nem felejtett el futballozni, ezt most bizonyíthatta.

A fordulás után Gerard Moreno és Iborra is lejött a Villarrealnál, a felforgatott csapat pedig nem muzsikált valami jól. Még annyira sem tudták nyomás alá helyezni a katalánokat, mint korábban. A Barcelona játszotta a saját játékát, a játékpercek pedig szép csendben pörögtek. Egy óra játék után lejött Semedo és Luis Suarez is, akik így még pihenhettek is. A változtatásokkal pedig szemernyit sem lett veszélytelenebb a Barca – sőt, a hátul kinyíló hazaiak kapuja előtt több komoly helyzetet is kialakítottak. A 69. percben egy ilyenből sikerült is betalálniuk Messi révén, ám némi videózgatás után les miatt érvénytelenítették a gólt.

A hajrára már kiengedtek a fiúk mindkét oldalon. Jelentősen visszaesett az iram, a cserék pedig megtörték a meccs ritmusát. A 87. percben azonban még láthattunk egy gólt: a szintén csere Ansu Fati egy Jordi Albától kapott indítással lódult meg, majd Raul Albiolt becsapva a rövidbe lőtt. A hosszabbításban egyszer még Messi tesztelte a felsőlécet egy szabadrúgásból (a kipattanót pedig Braithwaite vétette el), de az eredmény már nem változott. 4-1 a vége, sima Barcelona győzelem.

Villarreal – Barcelona 1-4
G.: Pau Torres (3. – öngól), Gerard Moreno (14.), Luis Suarez (20.), Griezmann (45.), Ansu Fati (87.)

Villarreal: Asenjo – Alberto Moreno, Pau Torres, Albiol, Mario Gaspar – Cazorla (Trigueros), Iborra (Bruno Soriano), Anguissa, Chukwueze – Alcacer (Bacca), Gerard Moreno (Moi Gomez). Edző: Calleja.

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Pique (Araujo), Semedo (Puig) – Arturo Vidal, Busquets (Braithwaite), Sergi Roberto – Griezmann (Ansu Fati), Luis Suarez (Rakitic), Messi. Edző: Setien.

A forduló korábbi eredményei

Atletico Madrid – Mallorca 3-0
Celta Vigo – Betis 1-1
Valladolid – Alaves 1-0
Granada – Valencia 2-2
Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1
Espanyol – Leganes 0-1
Osasuna – Getafe 0-0

A forduló további programja

19:30 Levante – Real Sociedad (Spíler 2)
22:00 Sevilla – Eibar (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Köszönet a táblázatokért az Eredmények.com-nak!