Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A liga egyik legnagyobb sztárja kihagyja az MLS disneylandi tornáját

A héten kezdőik az MLS is Back Tournament azaz az MLS küzdelmeit lezáró torna, Disneylandben. Pár nappal a start előtt derült ki, a Los Angeles FC nem számíthat a legnagyobb sztárjára.

Carlos Vela a felesége terhessége miatt döntött úgy, hogy nem utazik el a csapattal a tornára. Az amerikai sajtóban, már egy hete téma a mexikói válogatott esetleges távolmaradása, de a játékos most maga is megerősítette az információt.

“Semmi mást nem szeretnék csak, hogy ott lehessek a csapattársaimmal, Oralndoban. Mindig mindent megtettem a klubomért, a szurkolókért és a városért. Most viszont a családom biztonságának érdekében, itthon kell maradnom, a veszélyeztetett terhes feleségemmel. Hiányozni fognak a csapattársaim és az edzőim, de szurkolók a csapatnak. Alig várom, hogy visszatérhessek a pályára.”

Nem Vela lesz az egyetlen sztár, aki kihagyja a tornát. Az Atlanta United kolumbiai támadója, Josef Martínez sérülés miatt nem lehet ott Disneylandben. Így a bajnokság három legértékesebb játékosából kettő sem lesz ott.

A torna lebonyolítása nem lesz egyszerű, hiszen a koronavírus továbbra is hatalmas problémát okoz az Egyesült Államokban. Az elmúlt 8 napban, 12 játékos és 2 stábtag tesztje lett pozitív, összesen 3 csapatból. Floridában 21500 új esetről számoltak be a hétvégén.