Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: a Chelsea és a Watford is nagyon fontos győzelmet aratott – Videóval

A Chelsea nehézkesen, de kezdi bebiztosítani a Bajnokok Ligája szereplést, míg a Watford hatalmas lépést tett a bennmaradás felé, a Norwich pedig minden bizonnyal kiesett a Premier League-ből.

A dobogó harmadik fokáért harcoló vendégek kiválóan kezdték a mérkőzést, ugyanis a remek formában lévő Willian és Giroud összehozták a vezetést. Reece James indította Williant, aki a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd a végsőkig kivárt és gólt rúgatott a francia világbajnok támadóval (0-1). A 27. percben a brazil szélső kioszt egy újabb gólpasszt, ezúttal Pulisic volt a kiszemelt, aki a passzt követően a bal lábára húzta a labdát, majd a kapuba bombázott (0-2). Hét minutummal később azonban szépítenek a hazaiak, Wilfried Zaha a kígyótérről óriási gólt akaszt a jobb felsőbe (1-2).

A 71. percben kettőre növeli előnyét a Chelsea, a csereként beálló Loftus-Cheek ad gólpasszt a szint a padról beálló Tammy Abrahamnek, aki nagyon higgadt tudott maradni ziccerben (1-3). Egy minutummal később Benteke újra egyre faragja a hazaiak hátrányát, aki Van Aanholt passzát értékesítette (2-3). A Chelsea ezzel a győzelemmel pillanatnyilag a harmadik helyet foglalja el a tabellán.

Crystal Palace – Chelsea 2-3 (1-2)
Játékvezető: D. Coote, Helyszín: Selhurst Park (London)
Gólszerzők: W. Zaha (34′), C. Benteke (72′) ill. O. Giroud (6′), C. Pulisic (27′) T. Abraham (71′)

A mérkőzés elején gyors gólváltás volt a két kiesés ellen küzdő együttes között. A vezetést a vendégek szerezték meg a 4. percben, Buendia egy kiváló lövőcselt mutatott be, majd gyönyörűen tekert a bal kapufa mellé (0-1). Hat minutummal később Dawson ívelt be középre egy szabadrúgást, amelyre Capoue érkezett remekül a hosszún és bólint a kapuba (1-1).

A második félidő 10. percében is gólt szerez a hazai csapat, ami ráadásul szépségdíjas találat lett, ugyanis Danny Welbeck 12 méterről gyönyörűen ollózta a kapuba a labdát (2-1). A mérkőzés eredménye pedig nem változott, így a Watford borzasztóan fontos három pontot szerzett, a Norwich pedig ezzel a vereséggel el is búcsúzhat a Premier League-től.

Watford – Norwich 2-1 (1-1)
Játékvezető: A. Taylor, Helyszín: Vicarage Road (Watford)
Gólszerzők: E. Capoue (10′), D. Welbeck (55′) ill. E. Buendia (4′)

A 34. forduló további programja:
Kedd:
21:15 Arsenal – Leicester (Spíler 1)

Szerda:
19:00 Manchester City – Newcastle (Digi Sport 1)
19:00 Sheffield – Wolverhampton (Digi Sport 3)
19:00 West Ham – Burnley (Spíler 1)
21:15 Brighton – Liverpool (Spíler 1)

Csütörtök:
19:00 Bournemouth – Tottenham (Digi Sport 1)
19:00 Everton – Southampton (Spíler 1)
21:15 Aston Villa – Manchester United (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása