Rutinos játékosát árulja a Barcelona – sajtóhír

A fokozódó nemzetközi érdeklődés és a további átigazolási tervek miatt a Barcelona vezetősége készen áll minél olcsóbban értékesíteni távozásra ítélt rutinos játékosát…

A katalán Sport nevű lap értesülései szerint a Barcelona csapata elszánta magát Ivan Rakitic nyári eladására, ugyanis nem hosszabbítják meg a rutinos horvát középpályás jövő nyáron érvényes szerződését, kizárólag most tudják őt pénzért eladni. A várakozások szerint nagyjából mindössze 20 millió eurót kérnek a vb-ezüstérmes labdarúgóért.

A 32 esztendős horvát középpályás 2014-ben igazolt a Sevillától a Blaugranához, melynek éveken át meghatározó tagja volt, és már több mint 300 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat szerelésében, ám most nagyon úgy látszik, hogy meg vannak számlálva a napjai a Camp Nou-ban. Rakitc a fiatalabb Frenkie de Jong érkezésével jóval kevesebb lehetőséghez jutott, a 2019-2020-as idényben 28 pályára lépése nagy részében kizárólag csereként léphetett pályára.

Rakitic távozásával kapcsolatban már hónapok óta felröppentek a hírek, ráadásul az idei szezonban látványosan kevesebb lehetőséghez jutott, és amennyiben nem kerül meghosszabbításra jövő nyáron lejáró szerződése, akkor valóban kénytelen lesz a távozás mezejére lépni. Korábbi csapata, a Sevilla és az Atlético Madrid mellett Olaszországból a Juventus, az Inter, a Napoli és az AS Roma egyaránt kiszemelte a rutinos játékost, míg Angliába a Tottenham és a Manchester United csábíthatja.