Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: elképesztő gólparádéval győzte le az AC Milan a Juventust – videóval

A Lazio botlása után nyugodtan várta a Juventus az AC Milan elleni idegenbeli bajnokiját a Serie A 31. fordulójában. Az első félidőben nem találtak be a csapatok, ám a második játékrészben érkezett az izgalom és a gólparádé, melynek végén szinte megalázva győzte le a milánói gárda Maurizio Sarri együttesét. A Juventus teljesen szétesett a végére, és két gólos előnyt szórakozott el.

Kiegyenlített félidőt játszott a két csapat egymással, és bár mindketten támadtak, csak egy-két nagyobb helyzet eset az első félidőben. A 23. percben Ibrahimovic vette át a labdát a büntetőterületen belül és a jobb alsó sarkot vette célba, de nem tett elég erőt a lövésbe, így Szczesny különösebb erőfeszítés nélkül védeni tudott. Két perccel később ismét próbálkozott a svéd támadó, de most a kapus lábbal állta útját a labdának. A 39. percben Danilo próbálkozhatott a tizenhatosról, de lövését a védők, ha nehezen is, de blokkolni tudták. A hosszabbítás első percében Higuain vette át a labdát a kapu előterében, majd a bal alsó sarkot célozta meg, de Donnarumma védeni tudta a lövést. Egy perccel később Ibrahimovic be is talált a hálóba, de a gólt szinte rögtön érvénytelenítették is les miatt.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Juve, hiszen a 47. percben megszerezte a vezetést. A Milan játékosai egyáltalán nem vették komolyan Rabiot-t, aki félpályáról szlalomozott végig a tizenhatosig, ahonnan gyönyörű gólt lőtt a  jobb felső sarokba. Nem kellett sokat várni a Juve második találatára sem, hiszen az 53. percben Cuadrado ívelte be középre a labdát, ám a védők nem tudtak tisztázni, így Cristiano Ronaldo csapott le rá, és a bal alsó sarokba lőtt. A 62. percben azonban szépített a Milan, miután a tizenhatoson belül Bonucci kezére lőtték a labdát, ezért pedig tizenegyest kaptak, amit Ibra értékesített. A 66. percben már egyenlített is a hazai csapat: most Kessie-vel nem foglalkoztak a védők, aki végül a kapu bal alsó sarkába lőtt. Két perccel később azonban már vezettek is a milánóiak, ekkor szólója végén Leao lőtte a labdát pontosan a bal alsó sarokba. Nagyon megzavarodott a Juventus a büntető után, és a védelemben hibát hibára halmoztak. A 75. percben ismét helyzetbe került a Milan, és Szczesny védése után a védők próbálták pánikolva blokkolni Rebic próbálkozását. A 78. percben azonban Rugani közel tökéletes fejesét kellett kivédenie hatalmas bravúrra Donnarommának. A 80. percben viszont már a negyedik gólját is meglőtte a Milan: Bonaventura látta meg jól, hogy Rebic elindult, és a passz után a horvát a kapuba lőtte a labdát. A torinóiak már szépíteni sem tudtak, sőt, a végéig még a hazaiak támadtak inkább. Igaz, a 95. percben Ronaldo még betalált, de a teljesen egyértelmű les miatt érvénytelenítették a találatot.

AC Milan-Juventus: 4-2 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: Ibrahimovic (62. – büntetőből), Kessie (66.), Leao (68.), Rebic (80.) ill. Rabiot (47.), Cristiano Ronaldo (53.)
Sárga lap: Paqueta (31.), Bennacer (36.), Rebic (59.), Conti (67.) ill. Bonucci (61.)
Kiállítás: – ill.

AC Milan: Donnarumma; Conti (Calabria, 82.), Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández; Kessié, Bennacer; Saelemaekers (Leao, 60.), Paqueta (Calhanoglu, 46.), Rebic (Krunic, 82.); Ibrahimovic (Bonaventura, 67.). Vezetőedző: Pioli Stefano

Juventus: Szczesny, Cuadrado (Alex Sandro, 77.), Rugani, Bonucci, Danilo, Bentancur (Muratore, 90+4.), Pjanic (Ramsey, 69.), Rabiot (Matuidi, 69.), Bernardeschi, Higuaín (Douglas Costa, 69.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri.

A forduló további mérkőzései:

Kedd:
Lecce-Lazio: 2-1
AC Milan – Juventus: 4-2

Szerda:
19:30: Fiorentina – Cagliari
19:30: Genoa – Napoli (tv: Digi Sport2)
21:45: AS Roma – Parma (tv: Digi Sport1)
21:45: Atalanta – Sampdoria (tv: Digi Sport2)
21:45: Bologna – Sassuolo
21:45: Torino – Brescia (tv: Digi Sport3)

Csütörtök:
19:30: Spal – Udinese (tv: Digi Sport2)
21:45: Verona – Inter (tv: Digi Sport2)

A tabella jelenlegi állása: