Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Santos elvesztette a Barcelona elleni pert Neymar ügyében

A Santos elvesztette a pert, amit a Barcelona ellen indított Neymar 2013-as átigazolása miatt. 

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a brazil futballklub keresetét, melyben azt kifogásolták, hogy amikor a katalán együttes megvásárolta tőlük Neymart, bónuszt csak a játékos ügyeit intéző apjának fizetett az előzetes megállapodás megkötésekor, a Santosnak azonban nem.

A CAS kedden hozta nyilvánosságra a döntését, melyben úgy ítélte meg, hogy a Barcelona nem sértette meg a szerződtetési szabályokat, és elutasította a keresetet, ez pedig azt is jelenti, hogy a brazil klubnak kell kifizetnie a per 20 ezer svájci frankra rúgó költségeit.

A 28 esztendős Neymar 2013 és 2017 között játszott a Barcában, mielőtt átigazolt volna – máig világrekordot jelentő 222 millió euróért – a Paris Saint-Germainhez. Az még mai napig vita tárgyát képezi azonban az, hogy mennyit fizetett a katalán együttes Neymarért a Santosnak. A Barcelona akkori elnöke, Sandro Rosell mindenhol azt hangoztatta, hogy a brazil támadó 57 millió eurójába került a katalán klubnak, azonban később a szerződést bíróság vizsgálta meg, mert kiderült, hogy ezen felül több fizetési tételt is tartalmazott. Jelen állás szerint 88 millió eurót fizetettek érte a Santosnak 2013-ban.