Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszerezte a Salzburg támadóját az RB Leipzig! – hivatalos

Újabb játékost szerzett meg “fiókcsapatából” az RB Leipzig. Az osztrák bajnokságban szereplő Salzburgból ezúttal Hwang Hee-Chant igazolták le. 

Hwangot 2016-ban szerezte meg a salzburgi együttes, amelynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 126 találkozón lépett pályára. Ezeken a meccseken 45 gólt szerzett és 29 gólpasszt osztott ki. Nem ez lesz az első szereplése Németországban, ugyanis egy idényt eltöltött a másodosztályban a Hamburg együttesében kölcsönben, igaz ott nem szerepelt olyan jól, mivel a 21 meccs alatt 2-2 találatot és asszisztot jegyezhetett fel.

A mai nap folyamán az RB Leipzig a hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták Hwangot a Salzburg csapatától. A dél-koreai játékos vételárát nem hozta nyilvánosságra a két gárda, piaci értéke a mértékadó transfermarkt szerint 10 millió euró. A futballista ötéves szerződést írt alá a lipcsei együtessel.

A támadó remek idényt zárt, ugyanis 40 találkozón 38 gólban vállalt szerepet, ebből 16-ot ő maga szerzett, 22-őt pedig előkészített. Nem kisebb feladat vár majd rá, mint Timo Werner pótlása. A két klub között összességében ez már a 17. transzfer volt az évek során. Korábban Gulácsi Péter is így került az RB Leipzighez 2015-ben, amelynek azóta első számú hálóőrévé vált.