Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiesés, két kiállítás, hozta a kötelezőt a Barca – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 35. fordulójának szerda esti mérkőzésén a bajnoki címért küzdő FC Barcelona egygólos győzelmet aratott az immáron biztos kieső Espanyol ellen.

Az összecsapás első veszélyes lehetőségére a 11. percig kellett várni, ekkor a vendégek támadója, Adri Embarba került helyzetbe: a hosszú sarokba tartó lövés nem járt túl Marc-André ter Stegen eszén, a német válogatott kapus lábbal mutatott be bravúros védést. A túloldalon a gránátvörös-kékek a félidő felénél közel jártak a vezetéshez, Lionel Messi szabadrúgása azonban csak kívülről érintette a hálót. Pár pillanattal később ismét a hazaiak veszélyeztettek, Luis Suárez Ivan Rakitic remek labdáját váltotta volna gólra, ám Fernando Calero nagyszerűen blokkolt. A játékrész folytatásában az egyetlen feljegyezhető mozzanat Clément Lenglet szerencsétlen labdaérintése, valamint az azt követő kapufa – a francia védő kis híján bevette a saját portáját.

A fordulást követően igencsak felpörögtek az események: már az első negyedórában kétszer villant a piros lap, valamint gólt is láthattunk. Az első kiállításban az ifjú Ansu Fati volt a ludas, a veszélyes belépője után mehetett zuhanyozni. Quique Setién vezetőedző nem sokáig törte a fejét, hogy mit is kezdjen az emberhátránnyal, hiszen az 52. percben az ellenfél is megfogyatkozott: Pol Lozano csúnyán megtaposta Gerard Piqué lábát. A meccs hátralévő részében tehát tíz-tíz ember kergette a labdát, a felszabaduló terület pedig azonnal meglátszott: a Barca támadószekciója remekül játszott össze, aminek a végén – többek között Antoine Griezmann sarkazása után – az uruguayi Suárez elé került a labda, aki kíméletlenül büntetett, ezzel vezetéshez juttatva csapatát. Közben persze Leo Messi is megcsillogtatta kivételes tudását, bivalyerős kapáslövését káprázatosan védte Diego López hálóőr. Az utolsó fél órában a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, érdemben viszont nem sikerült maradandót alkotniuk ‎Francisco Rufete fiainak, így maradt az 1–0-ás végeredmény.

A Barcelona ideiglenesen egy pontra megközelítette a listavezető Real Madridot a tabellán. Zinedine Zidane egylete péntek este lép majd pályára, méghozzá az Alaves vendégeskedik az Alfredo di Stéfano stadionban. Az Espanyol az újabb nullázásával elbúcsúzhat az élvonaltól, ugyanis matematikailag is biztossá vált a szintén barcelonai egyesület kiesése.

FC Barcelona – RCD Espanyol 1–0 (0-0)
Gólszerző: Suárez (56.)
Kiállítva: 
Fati (50.), ill. Lozano (52.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Valencia 2–1 Valladolid
Celta 1–1 Atlético
Betis 3–0 Osasuna
Getafe 1–3 Villarreal

Csütörtök
19:30 Eibar – Leganes
19:30 Mallorca – Levante (Spíler 2)
22:00 Athletic – Sevilla (Spíler 2)

Péntek
19:30 Sociedad – Granada (Spíler 2)
22:00 Real – Alaves (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: