Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Benzema ismét remekelt, a Real hozta a kötelezőt – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 35. fordulójának péntek esti mérkőzésén a listavezető Real Madrid hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a kiesés elől menekülő Deportivo Alavés ellen.

Az előző mérkőzésekhez hasonlóan Zinedine Zidane fiai ezúttal is tizenegyesgóllal jutottak vezetéshez, ám most nem kellett a véghajráig várni: Sergio Ramos távollétében Karim Benzema a 11. percben magabiztosan értékesítette a büntetőt, amelyet a balhátvéd Ferland Mendy harcolt ki. Érdemes megjegyezni, hogy a találatot megelőzően az ellenfél is közel járt a gólhoz, méghozzá Joselu révén, aki a kapufára fejelte a labdát. A második játékrész szintén hazai eredményességgel indult, egy kiugratást követően Benzema önzetlenül Marco Asensio elé passzolt, aki nem habozott, megduplázta a madridiak előnyét – ezzel beállítva a végeredményt.

A Real előnye tehát továbbra is négy pont a rivális Barcelonával szemben, mindez úgy, hogy csupán három forduló van hátra a La Liga 2019–2020-as szezonjából. Az Alavés a kiesőzónát kerülgeti, jelenleg három pontra a vannak a búcsúzást jelentő 18. helytől.

Real Madrid – Deportivo Alavés 2–0 (1-0)
Gólszerzők: Benzema (11. – büntető), Asensio (50.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Valencia 2–1 Valladolid
Celta 1–1 Atlético
Getafe 1–3 Villarreal
Betis 3–0 Osasuna
Barcelona 1–0 Espanyol
Mallorca 2–0 Levante
Eibar 0–0 Leganes
Athletic 1–2 Sevilla
Sociedad 2–3 Granada

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: